Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Szabadulj meg a káros savaktól úgy, hogy egészségesen táplálkozol.

testunk.e-goes.com-fogyokura-zeller-dieta-.jpgA lúgosító zeller szárzeller,  halványított zeller

A lúgosító hatású zellerben található értékes ásványi anyagok segítenek fenntartani a szervezet megfelelő pH-egyensúlyát, közömbösítik a szervezetbe kerülő vagy abban keletkező savakat.

A zeller lúgosító hatásának köszönhetően elősegítheti az egészséges fogyást.

 

A népi orvoslás úgy tartja, hogy a zeller rendszeres fogyasztása élénkíti, gyorsítja az életfunkciókat, sőt az idősebb emberek életkedvét is növeli. A zeller egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságai közül az alábbi hatásokat emelnénk ki:

Rák megelőzés, rák gyógyítás:

A halványítóott zeller legalább nyolc olyan fontos vegyületet tartalmaz, melyek rák ellenes tulajdonságokkal bírnak. W. D. Kelley rákmegelőző étrendjében egyharmad zellerlevet kever kétharmad sárgarépa levével.

Potencia:

A zeller fokozza a potenciát, a nemi hormon-képződést. Nálunk a vasárnapi ebédnél a húslevesből mindig a családfő részére jutott a zeller.

Gyulladáscsökkentő:

A szárzellerben lévő aktív hatóanyagok erősítik az immunrendszert és csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladások mértékét. A zeller gyulladás csökkentő fatásával hozzájárul a hosszú aktív élet elősegítéséhez, éppugy mint az Okinawán élő japán emberek, akik elsősorban friss szezonáli zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak.

Allergia:

A zeller a répával, gyömbérrel, borsmentával, petrezselyemmel, kurkumával, kamillával és káposztával egyetemben képes lehet csökkenteni az allergia okozta kellemetlen tüneteket.

Vérnyomás csökkentés:

Magas vérnyomás esetén a zeller juice (dzsúsz) rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, a zellerben található értékes vegyületek segítik az artériák körüli izmok ellazulását, ezáltal a vér normális áramlását.

Koleszterin szint:

A zeller a népi gyógyászatban jól ismert koleszterincsökkentő, mely a káros LDL-koleszterin szintet mérsékelheti.

Vese:

A zeller és a belőle készített lúgosító ital elősegíti a vese egészséges működését, erősen hat vesekő képződés ellen. A zellerben található kálium és nátrium elősegíti a vizeletképződést és a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát.

Idegrendszer:

A lúgosító zeller lében található ásványi anyagok nyugtatják az idegrendszert, kiváló hatásúak álmatlanság esetén.

Memória:

A zeller tartalmaz egy luteolin nevű antioxidáns flavonoidot, ami kutatási eredménzek alapján gátolhatja a daganatok növekedéséhez szükséges sejtfunkciókat és csökkenti az agyban keletkező plakkok kialakulásának esélyét.  

Emésztés:

A zeller természetes hashajtó, ezért elősegíti a megfelelő emésztést, székrekedés esetén is ajánlott.

 Hajhullás:

A zeller rendszeres fogyasztása elhárítja a hajhullás veszélyét

Íme a lúgosító zellerrel készített gyors vacsora:

Piritott csirkemell zellerrel-440.jpg

Recept: Pirított Csirkemell zellerrel

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellPiritott csirkemell zellerrel-330-zeller.jpg
  • fél fej fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy zeller szára ferdén felaprózva  >>
  • 1 kiskanál vegeta, +fűszer izlés szerint

 A vajon a zúzott fokhagymát megpiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott (bepácolt) csirkemellett és megpirítjuk. A felaprított zeller szárát és a vegetát belekeverjük, pár perc párolás után tetszőleges körettel vagy köret nélkül tálaljuk.

Jó Étvágyat!

Forrás

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: fogyás lúgosítás zeller szárzeller egészséges táplálkozás lúgosító zeller a zeller zeller hatása halványított zeller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr734931779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása