Könnyű és egészséges házi eperlap recept
Partira, vagy nassoláshoz gyerekeknek és felnőtteknek pillanatok alatt tálalható ínyenc csemege.
AZ EPER 10 JÓTÉKONY HATÁSA, AMIRŐL NEM IS TUDTÁL
Házi eper lapok receptje
Hozzávalók:
-
3 csésze eper
-
1 evőkanál méz
Elkészítés:
-
Melegítsük elő a sütőt 120C fokosra.
-
Tisztítsuk meg, öblítsük le és szeleteljük fel az epreket.
-
Helyezzük az epret és a mézet egy turmixgép és pürésítsük simára.
-
Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és egy kanál vagy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el téglalap alakúra.
Ügyeljünk arra, hogy az eper-méz keverék teljesen egyenletes legyen.
-
Süssük 2-3 óra hosszat (vagy amíg megszárad, és nem ragad.)
(A sütési idő mindig függ a keverék vastagságától és víztartalmától.)
Minden sütő más, így a sütési idő, talán kevesebb lesz, mint 2 óra.
-
Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Ez több órát vesz igénybe míg a gyümölcs megpuhul (Néha a sarkoknál a szélek egy kicsit szárazak és ropogósak, de ha hagyjuk pihenni másnapig szépen megpuhul).
-
Késsel / pizza vágóval vagy ollóval csíkokra szeleteljük, és a papír segítségével hengereket készítünk.
-
Tálaljuk.
Az eperben lévő almasav eltávolítja a fogak felületi szennyeződéseit. Egy friss szelet eperrel bedörzsölve fogainkat azonnali fogfehérítő hatás érhető el.
AZ EPER 10 JÓTÉKONY HATÁSA, AMIRŐL NEM IS TUDTÁL
Keverd ki magadnak - eper joghurttal
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek