Avokádó
Foto: Romulo Yanes
Az avokádóban található értékes, egyszeresen telítetlen zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet. Összesen 14-féle ásványi anyag található benne, amely közül mind fontos szerepet tölt be az emberi szervezet egészséges működésében. Kiemelendő vas- és réztartalma, amely segíti a vörösvértest termelődést, valamint segít megelőzni a vashiányt is.
Az avokádó további egészségügyi előnyei :
• Szívbarát egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz
• Kálium, ami segít az izom működésben
• savasodás gátló
Avokádó krémleves
Hozzávalók
2 érett avokádó hámozva
1 1 / 2 csésze húsleves
1 db zöld paprika
1 / 2 csésze teljes tej
1 evokanál citromlé
3 / 4 teáskanál só
1 / 4 teáskanál bors
Friss koriander és / vagy zúzott tortilla chips a díszítéshez
Elkészítése
1. Az avokádót megtisztítjuk, feldaraboljuk
2. Az avokádót és a többi hozzávalót egy turmixgépben összepépesítjük amíg krémes nem lesz.
Tálalás előtt 2 órával hűtsük le (de lehet azonnal is tálalni). A maradékot hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.
írd meg nekünk tapasztalatodat, veleményedet.
Sült avokádó tojással, és spenóttal
Utolsó kommentek