Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

habfurdo-001.jpgHabos kényeztetés testnek és léleknek

Ki ne kívánkozna egy kényeztető habfürdőbe, ahol könnyű és selymes buborékok és édes, illatos olajok párája leng körül minket?

Fürdők, habfürdők amelyek ellazítanak és gyógyítanak

Egy kemény nap után, mikor alig érzed a lábad, vagy az íróasztal fölé görnyedve, küzdesz a főnök kívánságainak teljesítésére , vagy csak a városi forgalomban belélegzett füst elöl menekülsz , egy fenséges habos áztatás csodákra képes a testnek és a léleknek.

De mi van, ha a habfürdő amellett, hogy enyhíti a fájó izmokat és helyreállítani a kiégett lelket,  még a komolyabb betegségek esetén is, mint például az ízületi gyulladás és más gyulladásos betegségek, pikkelysömör ,  megfázás és influenza , a terméketlenség, és a narancsbőr, (és így tovább) ellen is képes  gyógyírt nyújtani?

A gyógynövényfürdők és pakolások már évezredek óta ismertek, népszerűségük egyre nő ma is a gyógyfürdők és üdülőhelyek körében, ahol az utazók gyakran sokat költenek, hogy élvezhessék a gyógyhatású fürdők előnyeit.

A kurkuma, az alga, a gyömbér, a tej, a csalán, a rozmaring, a kakukkfű, sőt még a sör is elősegítheti az általános jó egészséget, a gyógyulást.

Csak add hozzá a megfelelő gyógy-és/vagy terápiás hatású tulajdonságokkal rendelkező összetevőket az esti fürdővizedhez otthon, így fillérekért kényeztetheted és frissítheted, mi több gyógyíthatod magad.

A következő fürdővíz összetevők elősegítik a gyógyulást és jobb az általános egészségi állapot biztosítanak, de orvosi problémák esetén mindig kérdezzük ki a kezelőorvos véleményét.

Kurkuma :

Ismert a fertőtlenítő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. 

A kurkuma erősíti az immunrendszert, szabályozza az emésztést és a koleszterinszintet. Csökkenti az ízületi gyulladást mivel a nyugtató hatással van az ízületekre. 

Aranytej, életelixír recept

 

Kurkuma fürdő:

Adj egy fél pohár kurkumát a meleg fürdővízbe. (Megjegyzés: a kurkuma rátapad a kád falára, úgyhogy győződjünk meg róla, hogy van egy jó tisztítószer kéznél a fürdés utáni kádtisztításhoz.)

Hínár :

Ásványi anyagokban gazdag hínár híres a tisztító tulajdonságairól, és képes csökkenteni a narancsbőrt is. Egyes források szerint a hínár serkenti a mellékvesék működését.

Hínárfürdő:

Töltsünk meg egy muszlin zacskót vagy egy régi harisnyát 3-4 dl szárított tengeri moszat és vörös pálmamoszat keverékével. Forraljunk vizet egy nagy edényben, és adjunk hozzá a zacskó hínárt. Hagyjuk ázni egy órát, majd adjunk hozzá vizet és zacskót a fürdővizünkhöz.
Gyömbér  
 
A gyömbérről azt mondják, hogy elősegíti a gyógyulást azáltal, hogy megszabadítja a testet a megfázás és az influenza okozta toxikus anyagoktól.
 
Gyömbérfürdő: Adjunk hozzá fél csésze friss, reszelt gyömbért vagy egy teáskanál őrölt gyömbért a forró fürdőhöz és áztassuk 20 percig. Szakemberek szerint fokozza az izzadást, ami még a fürdés után is érezhető.
Ez a módszer segít a betegségek okozta méreganyagokat semlegegyomber_tea_aztatasa.jpgsíteni. Ügyeljünk arra, hogy sok vizet kell pótolni a gyömbérfürdő után.


Hogyan készítsünk mézzel kandírozott gyömbért?

 

 A gyömbér tea hatásai - Kinek érdemes gyömbér teát inni?

Sör  

A komló is erős gyógyító hatású, a sörfürdő segíti a pikkelysömör és más bőrbetegségek eloszlatását.

Sörfürdő:

Adjunk hozzá két csésze sört a meleg fürdővízhez.

Csalán

A csalánfürdő is évszázadok óta ismert. Jó hatással van a tüdőre, a vesére, a bőrre, és a vérre. Kifejezetten enyhíti nyálkaképződést, elállítja a vérzést, segít pattanások és az ekcéma ellen.

A csalánfürdő növeli szoptatós anyáknak a tejképzést, csökkenti a vizesedést, sőt fényesíti a hajat is.

Csalánfürdő:

Keverjünk össze egyenlő arányban szárított csalánt, rozmaringot, citromfüvet, fekete nadálytövet, levendulát és mentát egy muszlin zacskóba, és tegyük a meleg fürdővízbe.

Tej :

A tejben lévő tejsav a (vagy alfa-hidroxi- sav) feloldja az elhalt sejtekhez kötődő fehérje molekulákat. Virágokkal, mint például a levendula, illóolajokkal, és egyéb összetevőkkel, mint pl. a méz együtt használva teljes kozmetikai kezelést kaphatunk hasonlóan a történelmi szépségekhez mint Kleopátra és I. Erzsébet királynő.

furdo_golyo_keszites_furdo_golyo_hazilag_18.jpgFürdőgolyó készítése házilag

 

Fogyókúra tippek>>

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: fürdő gyógyfürdő habfürdő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr445790203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása