Ez a desszert amilyen egyszerű, olyan mutatós és egészséges.
Színes zselé narancshéjakban
Hozzávalók :
- 6 narancs
- 10 g zselatin (por)
- 2 evőkanál méz vagy 1 ek. folyékony édesítő
- víz (kb. 200 ml, attól függően mennyi narancslevet nyertünk a narancsokból.)
Elkészítés:
Vágjuk félbe a narancsokat, csavarjuk ki a narancslét vagy kaparjuk ki a narancs húst úgy, hogy csak a fehér bél maradjon a héjban.
A zselatint keverjük össze a vízzel és a narancslével úgy, hogy összesen 500 ml legyen.
Ízlés szerint adjunk hozzá édesítőt (2 evőkanál mézet vagy az 1 ek. folyékony édesítőt), majd egy serpenyőben, melegítsük majdnem forráspontig.
Várjunk amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
Színpompás zselé narancshéjakban
A színpompás hatáskeltéshez a zselatint színezhetjük kékre, zöldre, pirosra kedvünk szerint.
Miután kihűlt a zselé egy kicsit, öntsük narancshéjakba (muffin sütőben jól megállnak a félbevágott narancsok).
Hűtőszekrényben, hűtsük (kb. 4-6 óra)
Tálaláskor vágjuk negyedekre és friss mentalevelekkel díszítsük.
Megjegyzések:
Én az apró, édes és zamatos vérnarancsot szeretem használni, de sok más citrusféle is megfelel.
Citrom vagy lime esetén extra édesítőt és egy gondolatnyi vodkát is adhatunk hozzá, az esti partihoz.
A maradék levet szilikon muffin formákba önthetjük.
Használható zselatin lap, por, vagy más zselésítő - a folyadékot a csomagolás szerinti információk alapján adjuk hozzá.
Izületi fájdalom, izületi gyulladás kezelése zseletinnal
Reggelire, uzsonnára narancs joghurttal
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek