Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Csipkebogyó lekvár készítése tartósítószer nélkül, minimális cukor felhasználásával

 
csipkebogyo hecsedli lekvar keszitese-.JPG

 

Csipkelekvár (Hecsedli) készítése házilag


A csipkebogyó  A-, B1-, B2-, C, P- és K-vitaminokat tartalmaz, kitűnő lekvár és tea alapanyag, nekem gyermekkori kedvencem.

Mikor mehetünk csipkebogyót szüretelni? Az első kisebb fagyok után induljunk csipkebogyót szedni.

Tipp: A túlságosan puha szemek már nem felelnek meg lekvár főzésre, ezért azokat ne is szedjük le.


A házi csipkelekvár jóval zamatosabb, mint a bolti változata. 

Készítsünk csipkebogyó lekvárt otthon

 

 A hecsedli talán a legmunkásabb lekvár, cserébe az egyik legfinomabb csemege.

  • A frissen szedett csipkebogyót kétszer, háromszor alaposan mossuk át. A bogyók mindkét végét tisztítsuk meg, majd kevés víz hozzáadásával átmelegítjük, hogy a préselés könnyebb legyen.

csipkebogyo hecsedli lekvar.JPG

  • Kézi karos prés segítségével szétválasztjuk a csipke lét a magoktól és a héjtól. 

A magokból bőrtápláló olajat készítenek, Miranda Kerr, Victoria Beckham és Kate Middleton is használja. (Forrás)

  • 1 liter csipkebogyó léhez 20 dkg édesítőszert (nyírfacukrot) adunk, és állandó keverés közben 25-30 percig főzzük.
  •  Előmelegített üvegekbe forrón beletöltjük, de csak másnap kötözzük le, amikor a teteje megbőrösödött. Sötét, hűvös helyre tegyük.

A hecsedlilekvár elkészíthető főzés nélkül, a bogyók beáztatása után (5-6 óra) azonnal préselhető a hecsedli.

A lenti videó pontosan bemutatja a csipkebogyó begyültését, előkészítését és feldolgozását:

 

Hogy készül a cukormentes, diétás lekvár?

 Csipkebogyó tea

Feketeszeder lekvár

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: csipkebogyó csipkebogyó lekvár hecsedli hecsedli lekvár csipkelekvár hecsedli recept csipkebogyó lekvár recept hecsedlilekvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr105568513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása