A vércsopor diéta követői szerint az igazi fogyás mélyebben gyökerezik
Több évtizedes munkával, a kutatók több mint 1000 olyan élelmiszert azonosítottak, amelyek hatékony fehérjéket, lektineket tartalmaznak. Ezek a lektinek aktíválódnak, amikor kölcsönhatásba kerülnek a vércsoporttal.
Vércsoport diéta
Például búzát tartalmazó élelmiszereket fogyasztása után a 0 és az A vércsoportba tartozó egyének egyfajta puffadást vagy más emésztési problémákat tapasztalnak.
A gluténérzékenység tünetei, a lisztérzékenység tünetei
Ez nem egyszerűen étel-intoleranciát jelent. A gyomor és a belek falai érzékeny receptorokkal vannak borítva, amelyekk kölcsönhatásba kerülnek az élelmiszerekkel, vagyis reagálnak a búzában lévő lektinekre. Elöszőr csak enyhe emésztési problémákat tapasztalunk a búza lektin kölcsönhatás miatt, vagy egyszerűen kedvetlenül fogyasztjuk, így jelzi a szervezet, hogy az étel nem megfelelő a mi számunkra.
Idővel, csökkenő energia, súlygyarapodás, egyre romló egészségi állapot az eredmény.
A jó hír az, hogy ha a számunkra kedvezőtlen élelmiszerek fogyasztássát megszüntetjük, és helyettük olyan élelmiszereket fogyasztunk amik jobban megfelelnek a saját a vércsoportunknak , hamar megtapasztaljuk ennek az előnyeit így egészségesebbek, karcsúbbak, energikussabbak leszünk.
Vércsoport diéta étrend
Tehát a Vércsoport diéta alapján az étrendet az határozza meg, hogy A, B, AB vagy 0-ás vércsoportba tartozunk. Szintén a vércsoport határozza meg, hogy a szervezet hogyan emészt, milyen betegségekre hajlamos, és milyen gyors az anyagcsere üteme.
A tipikus napi étrend a vércsoporttól függ
Például: az A vércsoportba tartozóknak állítólag kevés a gyomorsavuk, ezért nehezen emésztik a fehérjéket. Emiatt étrendjük sok zöldséget, szóját és halat tartalmazzon.
Peter D'Adamo, a diéta megalkotója szerint minden vércsoport más és más jellemzőkkel rendelkezik. Nem csak fizikai adottságukban, de gondolkodásmódjukban, mentalitásukban is különböznek. Emiatt tápanyag igényük, s emésztésük is különböző.
D'Adamo kísérletei során felfigyelt arra, hogy egyes emberek jobban kedvelik a húsféléket, míg mások inkább a vegetariánus étrendet követik.
Kísérletei során ráébredt, hogy az egyes vércsoportba tartozók más-más élelmiszereket részesítenek előnyben táplálkozásuk során. Véleménye szerint ez nem a véletlen műve; testünk azokat az ételeket igényli, melyek számára valóban szükségesek. A többi tápanyag csupán hátráltatja az emésztést, s a funkciók helyes működését. A vércsoport diéta ezen az elven alapul, s amellett, hogy segít a plusz kilók leadásában, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik.
Spirulina, a "zöld vér" A vérképző szervek nagy segítője
Míg a "0" vércsoport szülöttei el sem tudják képzelni, hogy egy ebéd hús nélkül is laktató legyen, addig az "A" vércsoportúak számára ez a fajta táplálkozás érthetetlen, s nem is előnyös.
A "0" vércsoport táplálkozása
Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:
Borjú- és marhahús, hagymafélék, karalábé, brokkoli bab, rizs, dió, tökmag
zöldfűszer, kömény, petrezselyem, bors és fokhagyma halfélék
Kerülendő tápanyagok: Füstölt ételek, a legtöbb tejtermék, búza- és kukoricatartalmú ételek eper, narancs, sárgadinnye avokádó, káposzta, karfiol,burgonya, édességek
Az "A" vércsoport táplálkozása - A zöldségek játszák a legfontosabb szerepet.
Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek: Szója, lencse, bab, bokkoli, káposzta, tökfélék, ponty, szardínia, lazac, kecsketejből készült tejtermékek, zöldfűszerek, mustár, gyömbér, áfonya, meggy, mazsola, barack, szilva
Kerülendő tápanyagok:
Húsfélék, burgonya Teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa padlizsán, káposzta, paprika kesudió, pisztácia Bors
Az "AB" vércsoport táplálkozása
Az "AB" vércsoport szülötte érzelmes és rendkívül szenvedélyes. Barátságos típus, fejlett empatikus képességgel rendelkezik, s általában optimista.
Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:
Nyúl, pulyka, bárány, rizs-és búzafélék, zöldfűszerek, torma, kömény, sovány tej, kecske- és tehénsajtok, szójafélék Vanília, fahéj szinte bármelyik zöldség és gyümölcsféleség
Kerülendő tápanyagok:
Borjú, marha, sertés füstölt lazac, nemespenésszel érlelt sajtok, hüvelyes zöldségek,
kukorica banán, narancs, tökmag kapribogyó égetett szesz
A "B" vércsoport táplálkozása
A "B" vércsoportúak rendkívül kreatívak, s nem tűrik a korlátokat. Erős szabadságvággyal rendelkeznek, s lelkes szervezők.
Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:
Vadhúsok, bárány, tejtermékek, lepényhal, pisztráng, borsó, bab, padlizsán, köles, rozsfélék, alma, körte, eper, zöldfűszer, gyömbér
Kerülendő tápanyagok:
Csirke-, sertés- és kacsahús, kukoricaliszt, hajdina, kagylófélék, tintahal, füstölt lazac, retek, paradicsom, tök, rebarbara, fahéj
Utolsó kommentek