A diétás csokitorta alternatívája lehet az ízletes sajttorta. Minden alkalomra kítűnő, és mivel telis tele van fehérjével, gyerekek és testépítők számára különösen egészséges.
Előkészítés: 30 perc. Sütés: 1 óra + hűtés
Ünnepi Mascarpone Sajttorta recept
Hozzávalók
- 1-1/2 csésze darált keksz, ha lehet teljes kiőrlésű
- 1/2 csésze, pirított és apróra vágott pekán dió
- 2 evőkanál világos barna cukor
- 6 evőkanál olvasztott vaj
Töltelék:
- 90 dkg lágy krémsajt
- 1 csésze kristálycukor
- 3 teáskanál vanília kivonat
- 4 tojás, enyhén felverve
- 1 csésze félédes csokoládé törmelék
Tetejezés:
- 2 pohár tejföl
- 10 dkg kristálycukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
- Vegyes cukorka
Elkészítés
- Egy tortasütő formát fóliával teljesen körbe biztonságosan kibélelünk.
- Egy kis tálban összekeverjük a darált keksz morzsákat, pekándiót, a barna cukrot és a vajat. A keveréket a kibélelt tortaforma aljára és kicsit a szélére nyomkodjuk. Helyezzük a tepsibe. Süssük 176 °C-on 5 percen keresztül, majd hűtsük le.
- A krémsajtot, a cukrot és a vaníliát keverjük simára egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojást és alacsony sebességű keverővel keverjük simára. Keverjük bele a csokoládé darabokat. A sajtkeveréket öntsük rá a keksz alapra.
- Helyezzük bele a tortaformát egy nagyobb tepsibe, aminek az aljára öntsünk 2-3 forró vizet. Süssük 160 ° C-on kb.50- 60 percig. Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog.
- Egy kis tálban keverjük simára a tejfölt a cukorral és kanalazzuk a keveréket a forró sajttorta tetejére. Süssük még 5 percig.
- Vegyük ki a tortaformát a vízfürdőből, hűtsük 10 percig. Késsel óvatosan válasszuk le a tortaformát és legalább 1 óra hosszát hűtsük. Hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentessük. Díszítsük cukorkával, de cukrozott gyümölccsel is nagyon finom.
Én a jól kibélelt szétkapcsolható tortaforma mellett szavazok.
Krémes Sajttorta gránátalma öntettel
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek