Buona Pasqua! Happy Easter! Kellemes húsvéti ünnepeket!
Diétás húsvéti kalács olaszosan, tojással
Bouna Pasqua (Happy Easter)! Ha Húsvét, akkor kalács. Így vannak ezzel az olaszok is, akik Húsvét vasárnap ezekkel a színes tokásokkal díszített fonott kalácsot kínálják az ünnepi asztalon.
Ebben a diétás kalács recept kelt tésztában nagyon kevés a cukor (egész pontosan fruktóz!), így húsvétkor és hétvégenként is nyugodtan illeszthetjük a családi étrendbe.
Olasz húsvéti kalács tojással
Diétás húsvéti kalács olaszosan, tojással
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2 ek fruktóz
- 50 g élesztő
- diétás liszt
- ízlés szerint folyékony édesítőszer
- 1 kk só
- 10 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
Elkészítés:
A meglangyosított 1 dl tejben elkeverünk 2 evőkanál fruktózt, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval, és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a folyékony édesítőszert és 2 tojás sárgáját, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, és jól formálható tésztát kapjunk.
Tegyük a kalács tésztát egy olajozott tálba, fedjük le, és hagyjuk állni meleg helyen, amíg kétszeresére kel (kb. egy óra).
Ha a kalács tészta megkelt, gyúrjuk át ismét és puncs és vágjuk a tésztát 12 db-ra. A darabokat nyújtsuk át egyenként körülbelül l4 cm hosszúra. Kettesével csavarjuk össze a tésztacsíkokat, majd hajlítsuk kör alakúra és a végeket csípjük össze.
Amikor a 6 vekni fonott kalács elkészült, tegyük őket egy olajozott sütőlapra, fedjük le, és hagyjuk állni meleg helyen körülbelül egy órán át. Melegítsük fel a sütőt 180 ° C-ra.
Ha a tészta megdagadt, megkenjük a tojással és színes díszítő cukorkával meghintjük.
Óvatosan helyezzünk egy-egy tojást minden kalács közepére.
Előmelegített, 180 ° C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba javasolt!)
Ezek a kalácsok frissen a legfinomabbak, azonnal tálalható!
A húsvéti kalács mellé a legjobb választás egy krémes kávé (DXN Cream coffee), vagy Cocozhi kakaó ital.
VAJON EGÉSZSÉGES A SOK TOJÁS? MENNYI TOJÁST EHETÜNK?
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek