Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Mennyi kalóriára van szükségünk, ha fogyni szeretnénk?

A szükséges kalória mennyiség legfőképpen életvitelünktől függ, tehát a kérdés az, hogy ki mennyire él aktív vagy passzív életet. Itt akár megvizsgálhatjuk azt, hogy ki milyen munkát végez (fizikai, vagy ülő munka). Végzünk – e bármiféle sport tevékenységet vagy csak munka után haza vágódunk, s a tévé előtt töltjük a nap további részét.

kaloria-csokkentes.jpgMennyi kalóriára van szükségünk, ha fogyni szeretnénk?

Ha valaki fogyni szeretne, annak a fizikai aktivitásához mért általános kalória mennyiségen átlagosan 500 kalóriányit kell csökkentenie. 

Ez a  kalória energiacsökkentés, akár meg is osztható, 250- 250 a mozgás bevezetésével. Tehát elég csak 250 kalóriával kevesebbet ennünk, viszont 250 kalória pluszt kell elégetnünk aktív mozgással.

 

Kalória táblázat, fehérje,-zsír,-szénhidrát táblázat

 

Egyéni kalória szükséglet kiszámítása:


Szervezetünk alapvető működéséhez szükséges minimális energiafelhasználást, vagyis az alapanyagcseréhez szükséges energia szükségletünket az alábbiak szerint számíthatjuk ki:


Nem / Életkor Kcal / nap


Nőknél:

11-18 év 12,2 x testtömeg (kg)* + 746
19-30 év 14,7 x testtömeg (kg)* + 496
31-60 év 08,7 x testtömeg (kg)* + 829
---------------
Férfiaknál:

11-18 év 17,5 x testtömeg (kg)* + 651
19-30 év 15,3 x testtömeg (kg)* + 679
31-60 év 11,6 x testtömeg (kg)* + 879


(A táblázat egy 1985-ös ENSZ értékelés eredményei alapján lett összeállítva.)

Kalória Kalkulátor – Számold ki, mennyi energiára van szükséged!

Tanulmányok megállapították, hogy egy olyan felnőtt, aki végezz, valamiféle aktív tevékenységet, annak körülbelül napi 2200 – 2250 kalória bevitelt kell szervezete számára biztosítania, ahhoz, hogy átlagos testsúlyát megtarthassa (ne hízzon, s ne fogyjon). Aki nem végezz semmilyen fizikai aktivitást, annak ennél jóval kevesebb körülbelül 1900 – 1950 kalória körüli a napi energia szükséglete, amivel testsúlyát tarthatja.

A mozgás számos előnnyel jár:

  • Kontrollálhatjuk testsúlyunkat
  • Segít szinten tartani hormonháztartásunkat
  • Felgyorsítja emésztőrendszerünket
  • Csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát
  • Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát
  • Csökkenti az agyvérzés kockázatát
  • Serkenti az agyműködésünket

Nem szükséges lemenni az első konditerembe s fitneszbérlet megvásárlására költeni pénzünket! Elég, ha csak pár egyszerű, bárki által megvalósítható mozgásforma után nézünk:

  • Sétáljunk (30 perc intenzív séta eléget 99 kalóriát, erősíti szívünket, formálja lábainkat)
  • Biciklizzünk (20 perc kerékpározás eléget 110 kalóriát, formálja fenekünket, s combjainkat, erősíti szívünket)
  • Úszunk (20 perc úszás eléget 100 kalóriát, erősíti izmainkat szinte minden testtájunkon, jótékony hatással van szívünkre, tüdőnkre)
  • Takarítsunk otthon (egy félórányi takarítás eléget, mint egy 130 kalóriát, s a mozgás mellett még a teendőnket is elvégeztük)
  • Kertészkedés (aki kertes házban lakik, ki ne ismerné a tavaszi munkálatok sokaságát a kert körül, ha ilyenkor látunk neki fogyókúrázni, a mozgást lerendezhetjük a kertészkedés hasznos teendőivel is, hiszen csupán 15 percnyi „kertszépítés” képes 100 egységnyi kalória elégetésére)

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: diéta fogyás kalória testsúlycsökkentés szükséglet Egyéni kalóriaszükséglet kalória szükséglet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr54871293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása