A tejszínes mozzarella és a svájci sajt krémes alapot, a cayenne bors pedig egy kis pikáns ízt ad ezeknek a finom zöldségeknek. A vendégek imádni fogják.
Sajttal sült brokkoli és karfiol recept
Hozzávalók :
- 1 nagy karfiol virágjaira szedve
- 1 nagy brokkoli virágjaira szedve
- 3 evőkanál vaj
- 1/3 csésze liszt
- 1-1/2 teáskanál fűszeres barna mustár
- 3/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál cayenne bors
- 1/4 teáskanál bors
- 3-3/4 csésze zsírmentes tej
- 6 dkg reszelt részben sovány mozzarella sajt
- 6 dkg reszelt svájci sajt
Elkészítés:
1.Helyezzük karfiolt és a brokkolit egy lábosba; adjunk hozzá 1 dl vizet.Forraljuk fel, majd lassú tűzön 3-5 percig pároljuk, vagy amíg még ropogós marad.Csöpögtessük le, és tegyük egy olajjal kikent közepes méretű tepsibe.
2.Kis fazékban olvasszuk, fel a vajat keverjük hozzá a lisztet, mustárt, sót, szerecsendiót, cayenne borsot. Fokozatosan adjunk hozzá tejet. Forraljuk fel. Állandó kevergetés mellet főzzük 2 percig, vagy amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a reszelt sajtok felét és keverjük, amíg a sajt meg nem olvad.
3.Öntsük a szószt zöldségekre és lefedve süssük 200 ° C-on 15-20 percig, amíg szósz buborékos nem lesz. Meghintjük a maradék sajttal, ésmég 5 percig tovább sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
1 adag: 132 kalória, 7 g zsír (4 g telített zsír), 22 mg koleszterin, 252 mg nátrium, 9 g szénhidrát, 2 g rost, 9 g fehérje.
Forrás:tasteofhome
Brokkoli prosztatarák ellen?
A brokkoli csíra szulforafan tartalma rákellenes hatású
Ha tetszett a Sajtos brokkoli és karfiol recept, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek