Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

az_vagy_amit_megeszel_2.jpg

A vitaminok és fehérjék növelhetik  a produktivitást és az életkedvet

 

Ha szó szerint vesszük a mondást valóban meg kell állapítanunk, hogy testünk molekulái azokból a tápanyagokból épülnek fel, amiket megeszünk. Az egészséges táplálkozás egészséges testet és lelket épít.

Testünk molekulái rendszeresen újjáépülnek. A betegségek kezelésében a folyamatosan újjáépülő test eredményesen gyógyítja magát. A testnek ez a veleszületett újjáépülési tulajdonsága, képessége, az öngyógyulás. 

A rák ellenes táplálkozásnak ezért van kimagasló jelentősége. Emellett az életmódváltással a rák is megelőzhető. Egészséges ételek fogyasztása, a zöldségfélék és gyümölcsök, a fehérje és keményítő egyenlő arányú bevitele szükséges az egészséges napi táplálkozáshoz.

  • Együnk lassan, és rágjuk meg gondosan az ételt, mert így már a szájban megkezdődik az emésztés a nyál enzimjeinek hatására. Ezzel tehermentesíthetjük egy kissé a gyomrot. 
  • Egy kis sav segítségével jobban tudja hasznosítani a gyomor a fehérjét. Elég pár csepp citrom a sült halra és egy kis ecet a salátába. 
  • Ne használjunk túl sok zsírt! Ha lehet, sovány húst fogyasszunk, a láthatóan zsíros részeket pedig távolítsuk el. Kevés olajban vagy margarinban süssünk, és fukarkodjunk a tejszínes öntetekkel.

Biogomba kivonat 20 kg gombaporból

 

dxn_valaszut_ganodermashop_hu.jpg

A vitaminok és fehérjék növelhetik  a produktivitást és az életkedvet

 

 

Kutatások szerint a különösen produktív, és sikeres emberek vérének más az összetétele.

Nemcsak több vitamin és ásványi anyag van benne, mint az "átlagemberek" vérében, hanem több aminosav és fehérjealkotó is.

Ez azt is jelenti, hogy aki nagyobb vitamin- és fehérjetartalmú ételt eszik, növelheti produktivitását és életkedvét.

 Hogyan hat a fehérje a testünkre?

A fehérje (protein) testünk építőanyaga. Az izmok, a csontok, a bőr, a belső szervek mind-mind fehérjéből vannak. Ezenkívül enzimek és hormonok formájában a szervezet biokémiai folyamatait is irányítják, többek között az agyban lezajló anyagcserét. Ez esetben a fehérjehiány azt jelenti, hogy kevés az információtovábbító anyag, tehát lelassulnak az agyban zajló kémiai folyamatok. Ennek levertség, kedvtelenség, motiválatlanság és depresszió az észlelhető tünetei.

Fehérje-diéta

 

Ha viszont megfelelő mennyiségű fehérje van az agyban, nő a koncentrálóképesség, az optimizmus és a cselekvőkedv. A tudósok már arra is rájöttek, hogy melyik aminosav, tehát melyik fehérjealkotó elem milyen hatással van az ember hangulatára és teljesítőképességére.

 

15 étel idegesség ellen! Őrizzük meg a nyugalmat!

 

Tudnunk kell, milyen élelmiszerek segítségével juttatjuk be az aminosavakat a szervezetünkbe. Az esszenciális aminosavakra jellemző, hogy az emberi szervezet nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani, pedig megfelelő mennyiségükre mindenképpen szükségünk van. Ezt a 9 aminosavat táplálékunkkal biztosíthatjuk szervezetünk számára. 

az vagy amit megeszel.600x.jpg
Az vagy, amit megeszel

 

A növényekben és az állatokban egyaránt megtalálhatóak az ember számára esszenciális aminosavak. Igaz, az állati fehérjék mind a 9 aminosavat tartalmazzák.

A növények közül a kelbimbó, a sárgarépa, a kukorica, a karfiol, az uborka, a tök, a burgonya, a zöldborsó, az összes dióféle, a szezám- és napraforgómag, valamint a paradicsom fehérjéi tartalmazzák a legtöbb aminosavakat.

Olvass tovább az egészséges táplálkozásról >>

 

dieta-testunk.e-goes.com-fogyokura-dieta-.jpg

References:

https://www.planetherbs.com/diet/increase-vitality-and-productivity-with-some-simple-food-tips.html

http://www.iloveindia.com/nutrition/vitamin/vitamins-for-energy.html

Alma saláta dióval és spenóttal

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: egészséges egészséges életmód egészséges étel egészséges étrend rák ellen egészséges diéta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr54755592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása