Régóta kedvelem a zabot, széleskörű felhasználhatósága miatt. Persze 10 évvel ezelőtt még nekem is új volt, de ma már minden reggelre zabkását eszem.
Most egy olyan zabkeksz receptet hoztam, ami fél óra alatt kész, a vendégsereg érkezése előtt akár napokkal is elkészítheted.
GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES ZABKEKSZ RECEPT
ZABKEKSZ RECEPT FÉL ÓRA ALATT
HOZZÁVALÓK:
-
15 dkg laktózmentes vaj (ha valaki nem laktózérzékeny természetesen sima vajból is készítheti)
-
6 dkg cukor, vagy 1 ek. méz
-
2 tojás
-
15 dkg zabpehely ( én az apróbb szeműt használtam)
-
10 dkg zabliszt
-
1 kk fahéj vagy 1 kk mézeskalács fűszer
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
10 dkg vagott étcsoki, és, vagy aszalt gyümölcs (áfonya, cseresznye, szilva), és, vagy tört dió és vagy kókuszreszelék. -Bátran válogathatsz mivel gazdagítod, kicsit mindíg más az eredmény, de mindenhogy finom :)
-
1 reszelt alma
Elkészítés:
A hozzávalókat egy mély tálban alaposan összedolgozzuk, lapos tallérokat formálunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk.
170 C -ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Még több recept zabpehellyel:
-
Zabpehellyel töltött alma
-
Zabpelyhes almás brownie
-
Zabpelyhes csokis diós keksz recept
-
Zabpelyhes fasírt recept
-
zabpelyhes keksz
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek