Karajsült pácolva. Miért is olyan tuti ez a recept? Friss sült karajjal várhatod a vendégeket, úgy, hogy nem merülsz ki a főzésben. Mi a titok? A húst előre be kell pácolni, éjszakára hűtőbe tenni, másnap csak a sütőbe kell rakni.
Ez az egyszerű sertéssült karajból kevés időráfordítással nagyszerű ebéd lehet.
Sült karaj recept fokhagymás, zöld-fűszeres ízesítéssel
- 1,5 kg sertés rövidkaraj (egészben)
- 200 g bacon (szeletelt)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 teáskanál ételízesítő
- só, bors, zöld-fűszer ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj/kókuszolaj
Elkészítés
- A karajt körülbelül 1 cm távolságokra bevagdossuk úgy, hogy éppen ne vágjuk át az alját, és alaposan besózzuk.
- Az összetört fokhagymát, az olajat, a ételízesítőt, borsot és egyéb zöld-fűszereket (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, stb.) egy kis tálkában összekeverjük.
- A fűszeres masszával bekenjük a húst kívül és a barázdákban jó alaposan, hogy jusson mindenhova belőle. A vöröshagymát felszeleteljük, majd szintén a barázdákba rakjuk.
- A baconszeletekkel befedjük a karajt úgy, hogy ne maradjon üres felület. Az így előkészített karajt jénai edényben, vagy tepsiben letakarva egész éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőben.
- Másnap melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A karaj alá locsoljunk egy kevés vizet. Letakarva helyezzük a sütőbe és 1-1,5 órán keresztül süssük.
- Ha már elég puha a hús, vegyük le az edény tetejét/ fóliát és pirítsuk ropogósra a szalonnát.
Mézes ropogós zöldségkörettel vagy édesburgonyával is tálahatjuk.
Szereted a húst és a látványos fogyást? Hatásos fehérje diéta!
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek