Ha a napon aszalás mellett döntesz, sikerrel aszalhatsz minden kevésbé lédús gyümölcsöt a forró nyári napokon.
A napon történő aszalás természetes gyümölcsszárítási módszer, ahol az aszalási folyamat megindításához csak a Nap erejét, szárító hatását használjuk ki.
És a Nap ereje egyre nagyobb mostanában, ami az aszalásnak mindenképpen kedvező.
Felkészültél az aszalásra?
Általában két-három nap elegendő, hogy az érett gyümölcsből egy falatnyi édes vitamin koncentrátum készüljön.
Aszalás a napon
Az aszalásra szánt gyümölcsöt megtisztítva és félbevágva vagy felszeletelve helyezd kerted vagy erkélyed napos részére.
Ajánlott pormentes, de szellős helyen egy tiszta papíron vagy tálcán szétterítve úgy elhelyezni a gyümölcsöket, hogy azok ne érintkezzenek egymással.
Tartsd az aszalnivalót legalább 3 napig a tűző napon!
Éjszakára védett, száraz helyre tegyük a gyümölcsöket majd reggel újra tegyük ki a Napra.
Naponta legalább egyszer forgasd át a gyümölcsöket, ilyenkor ellenőrizd a száradás állapotát is.
Akkor vedd be az aszalt gyümölcsöt a napról, ha a húsa még puha, könnyen összenyomható, mert ha túlszárad kemény lesz.
EZT IS OLVASD EL!
A hunza törzs fő tápláléka az antioxidánsokkal teli sárgabarack!
Olvass tovább a sárgabarack élettani hatásairól! >>
Az aszalt gyümölcsöt laza szövésű, tiszta vászonzacskóban tárold! Jó étvágyat!
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek