Karácsonyi Pavlova recept
Ez az olcsó, és ellenállhatatlan Pavlova rövid idő alatt összeállítható, akár a "last minute" vendégek számára is. Kevés hozzávalóból könnyedén elkészíthetjük, a hatalmas habcsók kiszárítása már a sütő dolga.
Tipp: Ha nincs időnk az öntet elkészítésére, használhatunk málnaszörpöt is helyette.
Ünnepi Pavlova koszorú bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
- 4 tojás fehérje (szobahőmérsékletü)
- csipet só
- 250 g porcukor
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál fehér borecet
- 125 g málna, vagy eper / szeder
- 1/2 citrom leve
- 1/4 csésze porcukor
- 1/2 teáskanál konyak (nem kötelező)
Feltét:
- 300 ml tejszín - felverve
- 1 gránátalma
Díszítéshez:
- Málna, meggy és eper
- Csokor magyal vagy friss menta
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 °C -ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb kerek sütőformát, vagy lábost rajzoljunk körbe a a sütőpapíron, majd ennek közepébe rajzoljunk egy kisebb kört (kb.22cm és13cm).
Verjük fel habosra, (de még nem keményre) a tojásfehérjét és a sót. Adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább, amíg a hab merev és fényes nem lesz. Szórjuk bele az átszitált kukoricalisztet, adjuk hozzá az ecetet és óvatosan keverjük át. Akkor jó, ha a hab a fejre állított keverőtálból sem esik ki. Egy kanál segítségével lapátoljuk a habot koszorú alakban az előre elkészített sütőpapírra.
Halmozzunk egy második réteg habot is az elsőre, majd simítsuk el a tetejét.a habcsóknak.
A Pavlovát 120 °C hőmérsékleten 2 órán keresztül szárítsuk légkeverés nélkül. Az idő elteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk habcsókot a sütőben, amíg teljesen kihűl. Ez nagyon fontos, mivel így lesz kisebb a kockázattal repedezik meg, vagy esik össze a Pavlova.
Amikor kihűlt, díszítsük tejszínhabbal, málna öntettel, bogyós gyümölcsökkel (cseresznye, gránátalma, eper, málna).
Tűzdelhetünk magyal vagy a menta leveleket a gyümölcsök közé.
Málna öntet készítése a Pavlova tetejére:
Keverjük el a friss málnát, a citromlevet a cukorral addig amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezt az öntetet kevés konyakkal ízesíthetjük.
Felhasználásig tegyük félre.
KUTATÁSOK TÁMASZTJÁK ALÁ A MÁLNAKETONOK HATÉKONYSÁGÁT A FOGYÓKÚRÁBAN
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek