Az egyik legegyszerűbben elkészíthető házi antibiotikum.
IMMUNERŐSÍTŐ MÉZES FOKHAGYMA
A mézes fokhagyma elkészítése:
Egy egész fej fokhagymát, gerezdjeire szedünk, kicsit megroppantjuk a gerezdeket, majd beletesszük egy kis zárható fedelű üvegbe. Felöntjük jó minőségű (lehetőleg bio) hársmézzel vagy kakukkfűmézzel, hogy ellepje, majd jól zárjuk le az üveget
Esténként 1-2 gerezdet mézzel együtt ajánlott fogyasztani. (Természetesen el kell rágni!)
A mézes fokhagyma hatása:
Nagyon jó a magas vérnyomásra, érelmeszesedés ellen, meghűlés, nátha, torokgyulladás és influenza esetén, jó immunerősítő és erős gyulladásgátló, antibiotikus hatással is bír.
Mézes fokhagyma-tea megfázásra
És íme itt egy spanyol népgyógyászati változata is a mézes fokhagymának:
Forraljunk fel három csészényi tisztított vizet és hat gerezd fokhagymát, majd a tűzről levéve, ha már 60°C alá hűlt, adjunk hozzá fél csészényi frissen facsart citromlevet és fél csészényi mézet.
Naponta háromszor fogyasszunk belőle fél csészényit.
A szakértők szerint az ital minden összetevője segít a megfázás és nátha tünetein, a fokhagyma antibakteriális, antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, a citrom tele van C-vitaminnal, a méz pedig csillapítja a köhögést.
Olvass tovább a fokhagyma hatásairól, hogyan készül a fokhagyma tinktúra?
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek