Koktélcseresznye készítése házilag
A koktélcseresznye mutatós, bulikon és ünnepeken is érdemes kedvelt díszítőelem nemcsak koktélokba, de sütemények vagy sültek tetejére is kiváló. Cseresznyeérés idelyén érdemes megpróbálni a házi koktélcseresznye készítést.
Koktélcseresznye (vagy kandírozott cseresznye) recept
Hozzávalók:
- 5 kg cseresznye
- 1 kg cukor
- víz
- 5 literes üveg
Elkészítés:
- A megmosott szép ropogós cseresznyét kimagozzuk.
- Megtöltünk egy ötliteres befőttesüveget a magozott cseresznyével.
- 1 kg cukrot annyi vízzel, hogy jól átnedvesedjen, felfőzünk
- Ráöntjük a gyümölcsre, megforgatjuk az üveget, hogy mindenütt érje a cseresznyét a cukros lé
- Másnap a levet leszürjük az edénybe, ismét felforraljuk, és visszaöntjük a cseresznyére
- Ezt 12 napig minden nap megismételjük, a végére már alig marad lé
- A cseresznyét lecsurgatjuk, és tüll alatt kitesszük a napra aszalódni
- 1-2 nap alatt kész, jól záródó edényben tároljuk, de le is lehet fagyasztani, az még biztosabb.
Adhatunk ételfestéket is a cukorsziruphoz, így színes koktélcseresznyéket kapunk
Ha valaki megpróbálta már cukor helyett xilittel elkészíteni, kérem írja meg mit tapasztalt.
Klikk ide az egészséges koktél receptekért >>
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek