A gránátalma kitűnő antioxidáns, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz, levének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. Gránátalma a szupergyümölcs
A gránátalma egyre népszerűbb, terjednek a lédús hússal borított magokkal ízesített receptek, desszert és saláta ötletek.
A gránátalma magok kiszedése azonban nem egyszerű annak, aki még sohasem csinálta. Pár egyszerű mozdulattal azonban hozzájuthatunk a szupergyümölcs magjaihoz.
Hogyan kell kimagozni a gránátalmát?
A gránátalma tetejét kivágjuk, a kemény részt léválasztjuk.
A gránátalma alját is eltávolítjuk.
A gránátalma héját késsel vékonyan lepucoljuk.
A gránátalmát egy vizzel teli tál felett kettévágjuk és a magokat a tálba pucoljuk.
A gerezdeknél szétválasztjuk a gránátalmát, hogy minden szemhez hozzájussunk.
A gránátalma magok a tál alján maradnak, a víz tetején úszó hártyákat szűrővel emeljük le.
Jó étvágyat a finom csemegéhez!
Gránátalma receptek:Gránátalmás - vegán saláta receptek : Olivás, Diós és Édesburgonyás
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek