Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

KlamídiaSzifilisz,  Gonorrea  (tripper),  TrichomoniasisNemi Betegségek

Sárgászöld, kellemetlen szagú hüvelyváladékozás, viszketés a hüvely és a vulva területén, vizelés közben égő érzés, alhasi fájdalom, fájdalomérzés a közösülés során?

A trichomoniasis egy szexuális úton terjedő fertőző betegség. Okozója egy egysejtű parazita, a Trichomonas vaginalis, melyet közösülés során a szexuális partnerek adnak át egymásnak. A legtöbb esetben a férfiakban a trichomonas nem okoz tünetet, így a betegségre csak akkor derül fény, amikor a nőben kialakul a vaginitis.

Mik a trichomoniasis tünetei? A klinikai tünetek a fertőzést követően három-öt nappal jelentkeznek. A fertőzött nők csaknem 80 százalékánál bőséges, tejfelszerű folyás jelentkezik. A bűzös folyás a hüvelygyulladás mértékétől függően véres is lehet. A váladékürítést a hüvely égető viszkető érzése, valamint a lágyéki nyirokcsomók megnagyobbodása kísérheti. Némely esetben a trichomoniasis tünetmentesen zajlik.

A férfiak panaszai a húgycsőben és a húgyhólyagban mutatkoznak. Az akut gyulladás következtében váladék ürül a húgycsőből, amelyhez hólyaggyulladás társulhat gyakori vizeléssel, csípő érzéssel. Ha a fertőzés idültté válik, a legjellemzőbb tünet a prosztata gyulladása. A férfiak esetében is gyakori a tünetmentes fertőződés.

Hogyan kezelhető a trichomoniasis?

  • Általában szájon keresztüli antibiotikum szedésével a trichomoniasis kezelhető. Mindkét partner kezelendő, hogy az újrafertőződést (visszafertőződést) megelőzzük. A fertőzés gumióvszer használatával megelőzhető, illetve ügyelni kell az alapvető higiénés normák betartására.
  • Ajánlott ülőfürdő: 100 g cickafarkfüvet (az egész növényből) éjszakára hidegvízbe áztatunk, másnap felforraljuk, majd leszűrve egy mosdótálba öntjük. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy az egész altestet ellepje, előtte tanácsos tisztálkodni, így 2-3 alkalommal még felhasználható ismételt melegítés után. Alaposan be kell takarózni fürdőlepedővel, takaróval, hogy a gőzök se távozzanak el. Addig tartson, amíg a víz meleg.
  • Tea: cickafark, kamilla palástfű, 1:1 arányban. 1 púpos evőkanál teát leforrázunk 1 liter vízzel, lefedve 10 perig lúgozódni hagyjuk, majd leszűrve 4-5 alkalomra elosztjuk. 3 hetes kúra után 1 hét szünetet kell tartani.

Vannak más módszerek is?

 LAPOSTETŰ  CHLAMYDIA  TRIPPER  SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Címkék: folyás betegségek tünetei nemi betegségek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr873034891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása