Aki fogyókúrázni szeretne, annak is szívesen ajánlom a cukkini fogyasztását. Kalóriaszegény és magas a rosttartalma. A cukkini ezen felül antioxidáns is, lúgosító, gazdag C-vitamin, bétakarotin, kálium, kálcium és foszfor forrás.
Nálunk a cukkinit mindenki szereti. Idéntől már a saját kertünkben is terem, szinte minden nap főzök belőle.
A lenti recept hús nélkül készült, de aki szereti 4 szelet pirított natúr csirkemellel bátran gazdagíthatja.
Vegetáriánus rakott cukkini recept
Hozzávalók:
- 2 kis db cukkini
- 3 közepes db burgonya (kb.30 dkg)
- 4 kis db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- Fűszerek ízlés szerint (kakukkfű, só, bors, vegeta)
- Vaj a tepsi kikenéséhez
Vegan rakott cukkini elkészítése
A burgonyákat hámozás után kb.2-3 mm vastag karikákra vágjuk és forró olajban világos barnára előre kisütjük.
A cukkinikat, a hagymákat és a paradicsomot szintén kb.2-3 mm vastag karikákra szeleteljük
Egy tepsi alját vajjal kikenjük és sorba. félig egymásra fektetve rakosgatjuk a sült krumplit, cukkinit és a paradicsomot.
Megszórjuk a fűszerekkel, majd a reszelt parmezán sajttal..
Forró sütőben halvány barnára sütjük, nem baj, ha a cukkini és a hagyma nem sül át teljesen, ezeket nyersen is lehet fogyasztani!
Miből áll a nyers étel diéta?
Cukkinileves, a makrobiozikus finomság
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek