A cseresznye gyerekkorom óta a kedvencem. Amikor a kertünkben csak úgy roskadozik a cseresznyefa az érett bordó gyümölcstől, naponta kimegyek és élvezem a lédús, édes szemeket. A germersdorfi cseresznye a legfinomabb, az érett, fürtöktől csak úgy roskadoznak az ágak.
Ez a cseresznye saláta is a kedvencem, germersdorfi cseresznyéből, kecskesajtból és rukkolából készítem.
A cseresznye helyett lehet aszalt gyümölcsöt vagy más idénygyümölcsöt is használni.
A cseresznye szupergyümölcs olvass róla itt >>
Íme a cseresznyés, kecskesajtos rukkolasaláta recept:
Cseresznyés öntet hozzávalók:
- 1/4 csésze aszalt cseresznye (1/4 csésze vörös borecetben áztatva 30 percig)
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál sherry ecet
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- Só és frissen darált fekete bors
A saláta hozzávalók:
- 15 dkg bébi rukkola
- 10-12 kimagozott, félbevágott cseresznye
- 10 dkg morzsolt kecskesajt
- 1 marék apróra vágott kandírozott pekándió
Elkészítés:
Cseresznyés öntet:
Csöpögtessük le a szárított cseresznyét és vágjuk darabokra.
Keverjük össze az ecetet (beleértve a vörös borecet a cseresznye áztatásból) és a cseresznyét, miközben lassan adagoljuk csepegtessük hozzá az olívaolajat, így könnyedén elkeveredik.
Fűszerezzük sóval és borssal. Tegyük félre, amíg elkészítjük a salátát.
Saláta:
Minden összetevőt rétegezzünk egymásra a tetején a rukkolával.
Öntsük hozzá a cseresznyés öntetet.
Fogyj le cseresznyével >>
Tudj meg többet a gyermekláncfű gyógyhatásáról! >>
A pitypang gyógyereje és gyógyhatása
Ha tetszett a Cseresznyés, kecskesajtos rukkola saláta poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek