Zabpelyhes, diós, csokis keksz recept (cookie)
Ma a barátnőimmel találkozom, és gondoltam jó lenne őket meglepni valami fincsi sütivel.
Tegnap átlapoztam a szakácskönyveket, de nem jött meg az „ihlet”. Reggelre viszont arra ébredtem cookie-t csinálok nekik! Igen, tudom ez az én kedvencem, de remélem nekik is ízleni fog. Szerencsére minden hozzávalót megtaláltam a spájzban, így percek alatt ki tudtam keverni ezt az egészséges finom zabpelyhes, diós, csokis kekszet.
Ez a recept nagyon hasonlít a Csokis zabpelyhes kekszemhez, de talán még finomabb a diótól, és a minőségi csokitól.
Íme a recept:
Zabpelyhes, diós, csokis keksz recept (cookie)
Hozzávalók:
- 1 bögre édesítőszer vagy barnacukor
- 1 bögre vaj
- 2 db tojás (közepes)
- 12 g vaníliás cukor
- 12 g sütőpor
- 1.5 bögre liszt
- 4 bögre zabpehely
- 100 g étcsokoládé (vágott)
- 100 g dió (vágott)
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az édesítőszerrel vagy barnacukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőporos lisztet.
Összekeverjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhet és a vágott diót és csokoládét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vizes kézzel kis golyókat gyúrunk. És a sütőpapirra helyezzük. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
180 C fokon kb. 20 perc alatt arany barnára sütjük őket.
Dobozba téve sokáig megtartja frissességét.
Banános zabpehely falatkák | Zabpelyhes fasírt recept | Sütőtökös zabkása recept |
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek