A Gránátalma vitaminokban, - különösen C-vitaminban és E-vitaminban-, ásványi anyagokban, és antioxidánsokban kimagaslóan gazdag.
A Gránátalma a szőlő, a garcinia valamint az acai bogyó, a fekete- és a vörös áfonya,mellett ott szerepel a szupergyümölcsök között. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében.
Gránátalmás saláta receptek:
Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta
Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta
Hozzávalók:
- 2 közepes édesburgonya
- 1 teáskanál friss kakukkfű, durvára vágva
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- Só és bors
- 2 marék rukkola (rucola)
- 2 marék endíviasaláta (salátakatáng)
- 1/2 csésze pirított dió
- 1/2 csésze gránátalma mag
Öntethez:
- 1 nagy mogyoróhagyma, hámozva és kockára vágva
- 1/3 csésze pezsgőecetet
- 1 csésze extra szűz olívaolaj
1. Mossuk meg, és hámozzuk meg az édesburgonyát majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra. Szórjuk meg kakukkfűvel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
2. 180C fokos előmelegített sütőben süssük az édesburgonyát kb. húsz percig, vagy amíg világosbarna és puha nem lesz.
3. Készítsük el a salátaöntetet: áztassuk a mogyoróhagymát egy csipet sóval a pezsgőecetben öt percig, majd habverővel keverjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük.
Az ecetet részben vagy egészben kiválthatjuk citruslével (citrom, zöldcitrom, grépfrút, narancs)
4. Miután megsült az édesburgonya össze lehet hidegen vagy melegen a zöld salátákkal a dióval és az salátaöntettel. Díszítsük gránátalma magokkal.
Megjelent: NY Magazine
Olivás, Diós, Gránátalmás - saláta
A Gránátalma vitaminokban, - különösen C-vitaminban és E-vitaminban-, ásványi anyagokban, és antioxidánsokban kimagaslóan gazdag.
A Gránátalma így a szőlő, a garcinia valamint az acai bogyó, a fekete- és a vörös áfonya,mellett ott szerepel a szupergyümölcsök között. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében.
Gránátalmás saláta receptek:
Olivás, Diós, Gránátalmás saláta recept
- 1kg saláta burgonya/édesburgonya átmosva feldarabolva
- 1 csésze majonéz
- 2 dl tejföl
- tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 3 újhagyma, apróra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1/4 csokor bazsalikom apróra vágva
- 1/2 csésze kimagozott zöld olajbogyó
- 50g dió apróra vágva
- 1 gránátalma magjai
1. Tegyük a burgonyát/édesburgonyát egy nagy fazék forró vízbe, és főzzük puhára.
2. Szárítsuk meg a krumplit és hűtsük le szobahőmérsékletre.
3. Verjük fel a tejfölt a majonézzel és ízlés szerint fűszerezzük.
4. A fele majonézt tegyük egy tálba, rakjuk rá a hűtött burgonyát, az újhagyma, a petrezselyem, az olajbogyó a dió, a bazsalikom felét és a gránátalma magok felét, majd a kanalazzuk rá a megmaradt majonézt. Tetejére szórjuk a maradék összetevőket.
Azonnal tálalhatjuk.
Az olívaolaj fogyasztása csökkenteni az agyvérzés kockázatát
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek