Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

 

fuge_tisztitokura_fugevel.jpg



Nyaraláskor, tudom, nem illik... De ha egyszer nem tudok ellenállni az érett mézédes és puha fügének. Ott illatozik a fa tetején az országút mellett és nálam már tradíciónak számít, a tengerparti nyaralás alatt a füge lopása.

Ha te is szeretnél egy gyors nyári tisztítókúrát szívből ajánlom, a reggeli füge nassolást!

A füge élettani hatása:

Sok kalciumot, vasat és foszfort tartalmaz, csonterősítő hatású. Az érett, édes füge számos betegség természetes gyógyszereként használatos. Megoldást jelenthet prosztata bántalmakra, azonban telítetlen zsírsavai az emésztésre is jótékony hatással lehetnek. A népi gyógyászatban influenza, megfázás és gyulladások kezelésére is használják, azonban a legjelentősebb vértisztító hatása.

Tisztítókúra fügével:

 

A rostban gazdag gyümölcs éppen ezért remek kiegészítője lehet méregtelenítő kúrának, a fogyókúrának.  

A bioaktív anyagokban gazdag füge segít a szervezetnek kiválasztani a vérből a különböző méreganyagokat. A füge hashajtó hatású is, így a kívánt hatás nem marad el!

Ha igazán hatékony tisztítókúrát szeretnél,  reggelente te is egyél  friss, érett fügét. 

Energiatartalom: 74 kcal, 310 kJ/100 g

Fontos:

A tisztítókúra alatt a megfelelő folyadék beviteléről kell gondoskodni!

A füge az egyik legősibb kultúrnövény, melyről már az Ószövetség is említést tesz. Keletről származik, és évezredek óta különböző kultúrkörökben bukkant fel.

A szárított füge a római légiók katonáinak fontos úti elemózsiája volt, mert kis helyen elfér, tápláló és nem romlik. Egyiptomban a fáraók gyógynövénye volt, a Bibliában is olvashatunk a fügefáról. Egy fügefa alatt világosodott meg Buddha. A farkasanya egy fügefa árnyékában szoptatta Romulust és Remust, Róma későbbi két városalapítóit.

Nyersen a fügét édes ételekhez ajánlom. Kitűnő csemege nyers sonka, szalámi és sajt mellé, valamint kiadós salátákhoz.

  Ízletes dzsem és mézédes bor is készíthető belőle. 

Az érett gyümölcs max 2 napig tárolható el hűtőszekrényben, vagy 1 napig szobahőmérsékleten. A füge után érik, tehát ha frissen vesszük, (ugye és nem lopjuk!) nem baj, ha még zöld. A szárított füge száraz helyen, szobahőmérsékleten, 1 hónapig finom marad. A túlérett füge hamar megromlik, és hatóanyagait is elveszti.

Fügesaláta recept:

Hozzávalók: 

  • 4 db érett füge
  • 2 teáskanál méz
  • 1 körte
  • 1 pohár joghurt
  • 10 dkg dió

A megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket keverd el a joghurttal, majd add hozzá a darabolt diót és a mézet is. Méregtelenítő kúra  során rendszeres reggelid lehet ez a finom gyümölcssaláta, de minden alkalommal igyál mellé egy nagy pohár vizet vagy egy csésze zöld teát is.  

vizek-480x330.jpgSaját készítésű, frissítő, méregtelenítő, fogyasztó italok az egészségért

 

 Napi 3 liter víz már önmagában csodát tesz a testeddel!

Méregtelenítő, zsírégető csodamódszer a Schlank-Wasser

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: füge méregtelenítés tisztítókúra fügesaláta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr264696229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása