Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

reggeli_aztatott_magvak_4.jpgNyers zabkása áztatott magvakkal reggelire

Reggeli nyers zabkása - Kollath módra 

Egy német orvos, Dr. Kollath Werner fejlesztette ki azt a módszert, aminek alapja valójában a nyers  étkezés, a nyers reggeli, egészséges (cukrozatlan) összetevőkkel. 
A nyers magvak finomabbak, puhábbak és könnyebben emészthetőek.

Reggeli nyers zabkása - Kollath módra

A Kollath féle reggeli annyiban tér el a többi egészséges müzlis reggeliktől, hogy itt a zabpehely teljesen natúr és bio.
A gabonapelyhet  (rozs, búza, zab) a reggelit megelőző éjjel, de fogyasztás előtt legalább 6-8 órával kell beáztatni a hozzáadott magvakkal együtt.
A magok és a gabonapelyhek áztatás során egy vegyi folyamaton mennek keresztül és ebben rejlik a maximális tápértéke az ételnek.
A nyers rozs-, búza-, vagy zabkását tetszés szerint bármilyen gyümölccsel vagy aszalt gyümölccsel (áfonya, mazsola, füge) és magvakkal gazdagíthatjuk!

 

Kollath reggeli hozzávalók:

  • 1 bögre tört zabpehely (apró fajta zabpehely)
  • 1 bögre bio tej (rizstej, zabtej, kókusztej... tetszés szerint)
  • kevés fahéj
  • pici himalája só
  • magvak (szezámmag, napraforgómag, lenmag)
  • vaníliás cukor (opcionális)
  • édesítő (eritrit, esetleg méz, barnacukor, juharszirup,  stb.)

Elkészítés:

 reggeli_aztatott_magvak_2.jpg

A nyers reggelit mindig előző este készítjük el másnapra. 

A zabot beáztatjuk a tejbe, a fűszerekkel és az édesítőszerekkel. A magvakat a tetejére szórjuk. 

Hűtőben tároljuk és másnap reggel fogyasztjuk. 

Szeretnél extra tápanyagot adni a reggelidhez?

 

A zabkásádat szórd meg bogyós gyümölcsökkel, A ganoderma gyógygomba (pecsétviaszgomba) a spirulina a cordyceps és többi DXN ganodermashop termék különleges támogatást adnak az egészséges élethez.

 

Tipp:

Készítsd el a hét minden napjára a reggelidet külön edényekbe!

 

Ilyenkor érdemes cukor nélkül készíteni, mert akkor tuti nem romlik meg. Reggel munka előtt csak ki kell venni a hűtőből és már fogyasztható is az energia dús reggeli. Délig mozgásban tart!  ;) 

Fontos!

Kollath reggelit alaposan (folyékonyra) meg kell rágni, elfogyasztása 20-30 percet is igénybe vehet. Nem megfelelő rágás esetén változó mértékű puffadást, hasi nyomást-feszülést okozhat.

 

spirulins_zoldalga_muzli_etrendkiegeszito_progressive.jpgA spirulina széles körben ismert mint kiegyensúlyozott táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig minden élelmezéstudományi szakértő javasolja.

A DXN Spirulina gabonapehely kiváló minőségű gabonából és spirulinaporból készül, így az egyik legjobb, könnyen elérhető tápanyagforrás.

 

Olvass tovább a nyers étel diétáról >>

A teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak fitoszterolokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek lendületet adnak mellek növekedésének.

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: Kollath Nyers zabkása bio reggeli Kollath reggeli Nyers zabkása recept

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr178473200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OsoLalalala 2016.06.21. 15:19:02

Én ugyanilyen összetételű reggelit eszem csak éppen főzve. Nem hogy délig nem tart ki, de jó, ha csak 3 óra múlva vagyok éhes :/
Google
süti beállítások módosítása