Nem tudok elég dicséretet mondani erről a Paleo kenyérről! Harmonikus íz, könnyű, mégis jól szeletelhető, tökéletes a tésztája és valóban nagyon finom.
A szigorú paleo diétában a tejtermékek nem engedélyezettek, mégis sokan azok közül akik gluténmentesen is táplálkoznak úgy döntenek, hogy fogyasztanak tejtermékeket is. Ebben az egyszerű gluténmentes kenyér receptben is szerepel a tej, de választható más alternatíva helyette.
Egyszerű Paleo kenyér recept
Paleo kenyér hozzávalók:
- 2 csésze mandula liszt
- 1/3 csésze tápióka liszt
- 1/2 csésze gesztenye liszt
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 7 tojás
- 1/3 csésze tej vagy kókusztej
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
Paleo cipó készítése:
- Melegítsük elő a sütőt 160ºC-ra.
- Kenjük meg zsírral az alját és oldalát egy kenyérsütő tepsinek (vagy cipó méretű tepsinek), és az aljára tegyünk sütőpapírt, amit szintén zsírozzunk meg.
- Tegyük a mandulalisztet a tápióka lisztet, gesztenyelisztet, szódabikarbónát, és a sót egy dagasztó edénybe és keverjük össze.
- Adjuk hozzá a kókuszolajat, a tojás sárgákat és a tejet, majd addig keverjük, amíg a keverék sima nem lesz. Adjuk hozzá a mézet és ismét keverjük össze.
- Egy másik tálban, verjük fel a tojásfehérjét keményre.
- A tojásfehérje 1/3 részét keverjük a mandulás keverékhez. (Ilyenkor még mindig meglehetősen sűrű a paszta).
- Most adjuk a maradék tojásfehérjét is a mandula keverékhez. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl a tésztát!
- Tegyük a tésztát az előkészített sütőformába. Óvatosan simítsuk el a tésztát.
- Süssük kb. 40-45 percig.
Körülbelül fele a sütési időnél ellenőrizzük a kenyeret, nehogy megpiruljon. Ha a kenyér gyorsan pirul, akkor takarjuk le fóliával, és süssük tovább.
Sütőrácson hűtsük ki.
Tálaljuk vegyes gyümölcslekvárral.
Tojásos muffin kolbásszal és brokkolival |
Paleo Banános palacsinta |
Lenmagkenyér sütés nélkül, vagy mediterrán kenyér dagasztás nélkül?
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek