Csokis, zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz csokidarabkákkal
A kekszek közül a kedvencem a „chocholate cookie”, vagy csokis keksz. Nem tudok ellenállni neki, mindig csipegetek belőle, ha van itthon.
Persze mint az egészséges táplálkozás híve, a házi sütiket próbálom egészséges sütemények alapelveinek megfelelően készítem el, így találtam erre a Zabpelyhes keksz receptre, ami csoki darabkákkal van tele.
Csokis, zabpelyhes keksz
- ½ bögre barnacukor
- ½ bögre fehércukor (én édesítővel készítettem)
- ½ bögre vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál tej
- 1 bögre liszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre csoki törmelék
A cukrot a vajjal kikeverjük simára. Hozzáadjuk a tojást, vanília kivonatot és a tejet.
Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és sót, majd keverjük simára. Öntsük hozzá a zabpelyhet és a csokoládé törmeléket.
Keverjük jól össze.
Olajozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire apró halmocskákat kanalazzuk.
A kekszeket 180 C°-on körülbelül 10 percig sütjük.
Ha ropogós zabpelyhes kekszet szeretnénk, süssük kicsit tovább, ha puha zabpelyhes kekszet szeretnénk, egy kicsit hamarabb vegyük ki a sütőből.
![]() |
![]() |
![]() |
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek