Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

ajvar_kremes_kenyer_600.jpg

A szerb eredetű ajvár ízvilága telt és krémes, tálalható húsfélék mellé, vagy salátákhoz, de igazi kedvencem, amikor csak úgy magában, kenyérrel vagy pirítóssal eszem. Próbáljátok ki, befőttes üvegben akár télire is eltehető. Az ínyenceknek pörkölt chili paprika is adható hozzá. 

Ez az ajvár recept elnyerte a család elismerését a legutóbbi kerti party-n. Eddig a padlizsánkrém volt a nyári kedvenc, de ez itt most vitte a pálmát. 

Ha az interneten kerestek ajvár, vagy paprikakrém recepteket, feltűnhet, hogy a többségük a sütés mellett hosszas párolással is puhítja a zöldségeket. Ebben a receptben viszont csak összekeverjük az átsült és lehámozott zöldségeket és már kész is.

Miért van ez így és hol az igazság? Pároljunk vagy ne pároljunk? Az igazság az, hogy az az ajvár, amelyet párolnak is, egy édesebb karaktert kap. Mindenki dönthet melyiket szereti jobban, de ha sietsz és nincs sok időd, nyugodtan hagy ki a párolás részt.

 

Ajvár recept 

Hozzávalók:

  • 5 kg piros húsos paprika
  • 2 kg padlizsán
  • 1 fej foghagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l olíva olaj

Elkészítése:

szerb_ajvar_recept_sult_paprika_es_padlizsan_600.jpg

1. A paprikákat és a padlizsánokat megmossuk (felszeleteljük), megtörölgetjük és 220 C fokos sütőben  kb  30-40 percig sütjük. Legalább 1x átforgatjuk, amikor a héja mindkettőnek megfeketedik, akkor kész. 

2. A kisült paprikát és padlizsánt tegyük egy edénybe és fedő alatt hagyjuk, hogy 15-20 percig tovább párolódjon. 

3. A zöldségeket tisztítsuk meg a héjuktól, a paprikából távolítsuk el a magokat is.

 szerb_ajvar_recept_sult_paprika_es_padlizsan_turmix_6oo.jpg


4. A paprikát, padlizsánt foghagymát és a hagymát az olajjal átdaráljuk.

szerb_ajvar_recept_sult_paprika_es_padlizsan_krem_600.jpg

5. A darált zöldségeket egy megfelelő méretű lábasba öntjük, lassú tűzön kb. 20-30 percig sűrűre főzzük. 

6. Lezárt edényben 2 hétig eláll a hűtőben, vagy befőttes üvegekbe rakva dunsztolással télire is eltehető.

ajvar.jpg

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: ajvár paprikakrém ajvár készítése ajvar recept paprikakrém recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr967714874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása