Nagy melegben tápláló és frissítő étel a szezongyümölcsökből készült gyümölcsleves.
Cseresznye, meggy, ribizli, barack, málna, feketeszeder, eper, egres, vagy bármilyen szezongyümölcs jó a diétás gyümölcsleves alapjának. Lehűtve nyáron több napig is fogyasztható, frissítő és egészséges!
Szezonális gyümölcsökből készült diétás gyümölcsleves recept
- 1 kg gyümölcsöt kimagozva felaprítva 2 l vízben felteszünk főni.
- Tegyünk bele egy kis fahéjat, és szegfűszeget, pici sót, xillitből 2 kanállal, vagy steviaból egy késhegynyit és jól felforraljuk.
- Egy evőkanál vanília pudingport összekeverünk 1 dl tejjel, (ízlés szerint rizstejjel vagy kókusztejjel), és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró levesbe, majd újra megforraljuk a gyümölcslevest.
- Tehetünk bele még 1-2 dl kókusztejet, de el is hagyhatjuk. Kicsit tovább forraljuk, és jól lehűtve tálaljuk.
Tipp a gyümölcsleves főzéshez:
A gyümölcsöt nem kell szétfőzni, maradjon finom, friss ízű.
-
Görögdinnyés limonádé forró nyári napokra
-
10 egészséges érv a hűsítő limonádé mellett
-
Cseresznye smoothie (turmix)
-
Alma-fahéj fogyókúrás víz
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek