Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Jobbulási útmutató

Hidegrázással kísért magas láz, gyengeségérzés, fejfájás, végtag- és izomfájdalmak, égő, kaparó érzés a torokban, nyelési nehezítettség és nyomott hangulat. Ezek mind a megfázás tünetei. 

Igen, valamit ismét elkaptunk. Az átlagos felnőtt évente háromszor megfázik minden megfázás átlagosan kilenc napig tart. De mindez akár el is kerülhető. Hogyan állítsuk meg a megfázást, mielőtt az elhatalmasodna rajtunk?

Tippek megfázás ellen

 

Amint érzed a megfázás tüneteit ivóvízzel, vagy gyümölcslével biztosítsd a megfelelő folyadék utánpótlást.

Fontos, hogy maradjunk hidratáltak, ez csökkenti az olyan tüneteket, mint a torokfájás és orrdugulás.

Napi 3 liter víz ivás, az eredmény sokkoló

Gargalizáljunk sós vízzel

Vedd fel a küzdelmet karcos, fájó torokkal. Fél teáskanál sót keverj el egy pohár meleg vízben. "A só kivonja a felesleges vizet a torok szöveteittől, csökkenti a gyulladást, és megszünteti nyálkahártya irritációt a torok hátsó részén. Az öblítés is kiüríti a baktériumokat és avírusokat, így az első helyen szüntetjük meg a további gyengülést.

Tartsuk tisztán az orrunkat

A megfázás első tüneteinek megjelenésekor használt sós orrspray csökkentheti a megfázás hatását. Egy forró zuhanyis jól jöhet, mivel a meleg nedvesség segíti az orrjáratok tisztulását.

Már az első két óraban csillapítsuk a tüneteket

A jól bevált megfázás elleni szerünket az első órákban érdemes bevenni. A jó öreg méz ugyanolyan jól működik (és jobb az íze!) mint a köhögéscsillapítók. 1-2 evőkanál tiszta méz vagy a mézzel ízesített tea hatékony gyógyír.

Mézes fokhagyma a házi antibiotikum

Az elkövetkező hat óraban lehetőség szerint pihenjünk

A kipihent szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a vírussal szemben. Ha mégis be kell menni a munkahelyre, lehetőség szerint kerüljük el a munkatársainkat. A megfázás az első napokban a leginkább fertőző. Mossunk kezet rendszeresen, vagy használjunk alkohol alapú fertőtlenítő gélt.

Ne felejtsük el a folyadék pótlást!

Sok vizet, gyümölcslevet, vagy teát igyunk és ebédre egy kis húslevest is ehetünk. Nagymama kedvence, a mindent gyógyító leves valóban enyhíti a megfázásos tüneteket.

Az egészséges étrend segíthet az immunrendszer erősítésében

Vacsorára fehérjedús élelmiszereket, például sovány húst, halat, vagy a babot fogyasszunk barna rizzsel és antioxidánsban gazdag zöldségekkel. Vegyünk egy forró zuhanyt lefekvés előtt és egy egy jó éjszakai alvással kúráljuk magunkat.

Ha a lázas állapot 3-4 napnál tovább tart, vagy átmeneti láztalan időszakot követően ismételten magas láz jelentkezik mindenképpen indokolt a háziorvos felkeresése. 

Régi, jól bevált módszerek, amiket nagyanyáink is sikerrel használtak megfázás ellen >>

Influenza esetén a következőket javasoljuk >>

forras

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: nátha tünetek láz influenza köhögés megfázás megfázásás kezelése megfázás ellen fájó torok megfázás elleni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr253406208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása