Ebben a gyömbéres mézeskalács receptben tudatosan tüntetem fel az eredeti cukor és mézmennyiséget. Az igazság az, hogy annyira finom, hogy csak a karácsonykor is diétázni kívánóknak ajánlom az édesítőszerek és a mézpótló használatát.
MI A GYÖMBÉR HATÁSA? ISMERD MEG AZ ÚJ CSODASZERT!
Gyömbéres karácsonyi mézeskalács
Mézeskalács hozzávalók
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor / ennek megfelelő xilit, vagy más édesítőszer
- 20 dkg méz (ha lehet termelői méz, diétásoknak mézpótló)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 tk őrölt fahéj és szegfűszeg keveréke
- 1 tk szódabikarbóna
Karácsonyi gyömbéres mézeskalács
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a mézzel és a tojásokkal. Pár órát letakarva hűvüs helyen állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A ragadós tésztát jól kilisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a formákat, de nem rakjuk szorosan egymás mellé, mert sütés közben megdagadnak.
Ha a képen látható szarvas formálkat, szeretnénk belőle, a cukorot, diót, sós perecet vagy mandulát még sütés előtt tegyük a tésztára.
175°C -ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A család elől karácsonyig eldugjuk!
![]() |
![]() |
![]() |
|
Diétás mézeskalács recept | Karácsonyi fenyőfa kalács | Karácsonyi rénszarvas keksz |
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek