A csokoládé fogyasztással kapcsolatos tények és tévhitek
Karcsúsít a csoki?
A csokoládé karcsúsító hatását nem könnyű bizonyítani.
Egy amerikai (University of California San Diego) kutatás azt mutatta, hogy a rendszeres csokoládé fogyasztók valamivel karcsúbbak, mint azok az emberek, akik nem torkoskodnak. teljes cikk >>
Tény, hogy a kakaó olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a káros anyagokat a szervezetünkben.
Csokoládé-diéta:
Professzor Allan Stralvofr (University of Umea, Svédország), a Csokoládé-diéta megalapítója szerint:
"Amellett, hogy a csokoládénak magas az energia szintje, olyan táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik ami segíthet a súlycsökkentésben."
A csokoládé tartalmaz nagy mennyiségű fehérjét, A-,és B-vitaminokat, kalciumot, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot.
Emellett a csokoládéfogyasztást több tanulmány is számos egészségügyi előnnyel hozta összefüggésbe.
Ilyenek a csokoládé vérnyomás csökkentő és a koleszterinszint javíttó hatása.
Mennyi csokoládét ehetünk?
A csokoládé rengeteg kalóriát és zsírt tartalmazhat, ezért vásárláskor mindíg ellenőrizzük a termék összetevőit:
A lényeg az, hogy nem csupán a keserű csokoládé adja az antioxidáns értéket, hanem az a kakaó, amelyből készül. Az antioxidánsok a kakaóban vannak, nem a keserű csokoládéban, ezért fogyasszunk legalább 70% kakaó tartalmú, organikus fekete csokoládét, lehetőleg töltelék nélkül, amely hidrogénezett zsírokat tartalmazhat.
- A csokoládé adagolása
A tábla méretétől függően egy tábla csokoládé 4-12 adagból (kockából) állhat, és általában már egyetlen kocka elegendő. Ha nem vigyázunk, könnyen túlzásba vihetjük az evést, és a telített zsírok és a cukor túlsúlyba kerülhetnek az előnyökkel szemben. A keserű csokoládéval lévő flavonoidok olyan hatékonyak, hogy már egy bonbon méretű darab is képes csökkenteni a vérnyomást.
Sosem gondoltad volna, hogy ezzel az élvezetes ízharmóniával, mindenki kedvencével, lefogyhatsz,
- A csokoládé ára
Az egészségügyi előnyökkel járó, valódi fekete csokoládé ára az édességes polcok nagy részét elfoglaló, hétköznapi csokoládékhoz képest sokkal magasabb.
- A kakaó helyettesítése más antioxidánsokkal
A csokoládé szelet nem mindig a legideálisabb forrása az ismert antioxidánsoknak.
Csoki martinit valaki?
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek