Amikor saját készítésű ajándékot adunk, mindig egy kicsit magunkat is adjuk.
Készítettünk már karácsonyi asztaldíszt gyümölcsökből, most itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan kell elkészíteni egy gyümölcs-csokrot ajándékba.
Ajándékozz egészséget!
Gyümölcs csokor összeállítása:
Az ötlet egyszerű, de most még szerencsénk is van, mert a gyümölcs-csokor (gyümölcskosár) formája változatosan, különböző alapanyagokból és technikával is elkészíthető.
Gyümölcs-csokor készítése
Alapul vegyünk egy cserepet vagy vázát, amibe egy fél káposztát, vagy oázist, vagy hungarocell alapot illesztünk.
Szükségünk lesz még hurkapálcára, salátalevelekre, ananászra és tetszés szerinti friss, egészséges gyümölcsre.
Az ananászt szeleteljük fel, és virágformájú kinyomóval vágjunk virágokat belőle:
A hurkapálcára szúrjuk fel az ananászvirágokat, és vágjuk a hurkapálcát megfelelő méretűre.
A többi gyümölcsöt is készítsük elő, mossuk meg és vágjunk további virágformákat, a sárgadinnyéből apró golyókat.
A sárgadinnye golyók, vagy a bogyós gyümölcsök jól mutatnak az ananászvirágok közepén, Tűzzünk egyet-egyet mindegyik ananászvirágra.
A kiválogatott és előkészített gyümölcsöket tűzzük egyenként a hurkapálcákra.
A salátaleveleket illesszük a cserépre, és erre illesszük a hurkapálcás gyümölcsöket!
Ha nincs cserepünk otthon, állíthatjuk egy kisebb vázába is a gyümölcs pálcikákat.
Fontos! A gyümölcs kosarat mindig friss gyümölcsökből, az ajándékozás napján készítsük el.
Gyümölcs-kosarat készíthetünk aszalt gyümölcsökből vagy csokiba mártott eperszemekből is.
Íme néhány kedvcsináló gyümölcs-kosár:
Gyümölcssaláta ananászban
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek