Diétás bodzaszörp recept
Miért egészséges a bodza és a bodzaszörp? A bodzavirág csodaszer lehet bizonyos betegségekre A bodzavirág (gyógynövény-nevén: Sambuci flos) C-vitamin tartalma duplája a citrusfélékének. Flavonodiokat (rutin, kvercetin, sambucin), szaponinokat, illóolajat, nyálkaanyagokat, továbbá A-, B-vitamint is tartalmaz.
Olvass tovább a bodzavirág egészségügyi hatásairől>>
De tartalmaz még folsavat, pantoténsavat, ásványi anyagokat és mikroelemeket: vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, illóolajat, antociánokat (ez utóbbitól fekete a bodzabogyó).Bodzaszörp recept
Bodzaszörp hozzávalók:- 30-40 tányér bodzavirág
- 2 l víz
- 50 g citromsav
- 1,25 dl folyékony édesítőszer (20 dkg cukorral is jó)
- 1-2 db citrom.
- Az édesítőt a vízzel felforraljuk majd lehűtjük.
- A kihűlt lébe beletesszük az alaposan megmosott bodza virágokat, a felkarikázott citromot és a citromsavat.
- A tálat lefedve hűvös helyre (pl. spájz) tesszük, és 3-4 napig minden reggel és este megkeverjük. Üvegbe zárás előtt minden literhez 1 késhegynyi nátrium-benzoátot adunk.
- Forró, ecetes vízzel kimossuk üvegeket, beleöntjük a szörpöt.
Nagyon finom és egészséges.
Diétás akácvirág szörp
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek