
Smoothie süti - alma alapból

Már régóta készülök ennek a smoothie süti receptnek a megosztásán, mert hatalmas sikere van, ahányszor készítem el.
A recept eredetileg a smoothie készítésekor, illetve az almalé centrifugálása után született. Persze nem új találmány almát, répát, vagy sütőtököt a sütik tésztájába tenni, erre példa a répatorta és a répás muffin, vagy akár a sütőtökös tekercs.
Itt most persze csak arra koncentráltam, mi legyen az értékes zöldség, vagy gyümölcspép maradékkal?
Tipp: Ha az almát, körtét szeretnéd felhasználni hasonló süteményekhez, azokat hámozd meg centrifugálás előtt!
Smoothie süti, alma, cékla, répa, sütőtök alapanyagból
Nálunk a gyümölcscentrifuga és a lassúprés mindig csurig van a zöldség-, és gyümölcslé készítésekor keletkező péppel. De mire használjuk a zöldség darálékát?
(Ha csak lereszeled az almát és a zöldségeket, ugyanolyan finom és egészséges sütit készíthetsz!)
Ez a smoothie süti szinte bármilyen lisztből elkészíthető. Lehet mandulaliszt, rizsliszt, búzaliszt, tetszés szerint. Én már készítettem rozsliszttel, zabliszttel, rizsliszttel, mindegyik jó!
Az alma is bátran helyettesíthető, bármilyen zöldség és gyümölcshússal, ami éppen marad a gyümölcscentrifugában.
Én legtöbbször az alma+cékla+sárgarépa italt készítem, ami rák ellen kíváló erősíti az immunrendszert és serkenti az agyműködést, javítja a memóriát.
Ezért is van az, hogy ahányszor készítem, mindig más, de mégis mindig finom.
Smoothie süti a maradék gyümölcspépből
Smoothie süti hozzávalók:
-
30-40 dkg alma reszelék (vagy vegyesen is lehet répa, cékla, alma)
-
10 dkg liszt (rizsliszt, búzaliszt, rozsliszt, zabliszt)
-
5 db tojás
-
2 kávéskanál fahéj
-
picit só
-
10 dkg xilit, vagy ennek megfelelő édesítőszer (akár cukor is)
-
1 tk szódabikarbóna
-
20 dkg dió (10 dkg darált, és 10 dkg durvára vágott)
A tojások sárgáját összekeverjük az édesítőszerrel, és belekeverjük a darált diót, a gyümölcshúst, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjat.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
Tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
180 C fokon kb. 30-40 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek