Ettél már kandírozott gyömbért?
A gyömbér oly sokoldalúan felhasználható, mint fűszer, de mi most a gyógyító hatásai miatt is elterjedt gumó természetes édesítőszerrel készített kandírozott változatát mutatjuk be.
Ha valaki egyszer megkóstolja vagy megszereti, vagy örökre távol tartja magát ettől az erős aromájú, csípős ízű gumótól.
A gyömbérnek azonban olyan mágikus gyógyító ereje van, hogy még a fintorgóknak is melegen ajánlom, kóstolják meg a mézzel kandírozott gyömbért!
Hogyan készítsünk mézzel kandírozott gyömbért?
Mézzel kandírozott gyömbér hozzávalók:
1/2 kg friss gyömbér
1 ½ csésze méz
1 ½ csésze szűrt víz
Elkészítés:
- Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.)
- Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra.
- Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet.
- Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet.
- Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig.
- Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. (Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken,)
- Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról.
- Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat egy sütőrácsra, vagy sütőlapra és takarjuk le sütőpapírral. (Legjobb rácsra rakni.)
- A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
- Tároljuk légmentesen záródó edényben, így elég hosszú ideig eláll.
Gyömbértea készítése házilag, gyömbér gumóból:
"Egy teáskanálnyi gyömbérdarabot fokhagymanyomóval préseljünk ki, és az így kapott pépet tegyük egy csészébe, majd öntsünk rá forró vizet." forrás
Jó étvágyat ehhez az egészséges gyömbéres nasihoz!
Olvass tovább >> A gyömbér hatása 7 egészségügyi problémára
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek