Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

retek csira_1.jpg

Az egészségtelen életmód, a helytelen táplálkozás, korunk civilizációs hatásai, a stressz, a zaj, a félelem, a teljesítmény kényszer, a betegségek sokat elvesznek a szervezet energiáiból, az egyensúly idővel felborul, és egyre nehezebben tudunk ellenállni a súlyos betegségeknek.

A csírák élettani hatása, melyik csíra mire jó?

 

Ha az egészséges táplálkozás alapja a zöldségfélékben gazdag étrend, és az élő élelmiszerek fogyasztása, érdemes a csírákat is beleépítenünk a mindennapi étkezésekbe.

Miért együnk csírákat?

 

Csírázáskor a magokban eltárolt enzimek aktívakká vállnak, a keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlanak. Az enzimek az anyagcsere fontos résztvevői, amelyek beindítják a szervezet kémiai reakcióit.

A bio csírák salaktalanítanak, és energiával töltenek fel.

A bio csírák tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket, ásványi sókat.

Még a kevés mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehet napi étkezésünknek.
A bio csíra beszerezhető bio boltokban, de otthon is készíthető.

Olvass tovább, melyik csíra mire jó? 

 

 

Retekcsíra hatása

 

 Mire jó a retekcsíra?

A retekcsíra a természetes antibiotikumok közé tartozik. Hatékony vértisztító hatású.

A retekcsíra hűtés nélkül hamar tönkremehet, mivel egyik hatása a hőtermelés. Ha nem teszünk hűtőbe egy doboz retek csírát, akkor egy nap után észrevesszük, hogy meleg a közepe.

Ezt a tulajdonságát a szervezetünkben hasznunkra tudjuk fordítani.

A retekcsíra természetes antibiotikum, tisztító, méregtelenítő, immunerősítő, elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, húgyhólyagot, vesét, kis mennyiségben étvágygerjesztő, csökkenti a reumatikus fájdalmakat, magas foszfortartalmú vegyületei elmulasztják a pattanásokat, tisztítják, szépítik a bőrt.

Retekcsíra élettani hatásai ízületi betegségekre
 

A retekcsíra egyik kiemelkedő hatása a hőtermelés – mivel a hőtermelés által tágítja az ereket -, ez felgyorsítja a vérkeringést. Az ízületek környékén bővebb lesz a vérellátás, és a lerakódott salakanyag gyorsabban tud távozni.

A retekcsíra mellé sok folyadékot kell inni. Nagyon erős a hatása. Fontos tudni, hogy retekből nem szoktunk megenni tíz-húsz fejet egyszerre.

Itt nagyon érvényesül az a hatás, hogy több vegyülettartalom van egy piciny csírában, mint a kifejlett növényben. A retekcsíra az emésztőrendszert képes oly mértékben tisztítani, hogy ez többszöri székletürítést eredményezhet. Végigtakarítja a szervezetet, de nem egy kis portörlő ruhácska formájában, hanem inkább egy "dózerről" beszélhetnénk.

Retekcsíra megfázásra
 

A retekcsíra a szájüregben, arcüregben, orrunkban elpusztítja a kórokozókat, segíti a váladék, nyák eltávozását. Tisztítja a légzőszerveket, megfázás esetén megszünteti a homlok-, orrmelléküreg dugulását. A hőtermelés miatt, könnyebben leválnak a lerakódások.

A retekcsíra melegíti a testet, ezért télen, fázó emberek, elsősorban akiknek a végtagjai hidegek, érdemes csipegetni.

A különféle csírák különféle betegségekre jók

 

Retekcsíra emésztési problémák esetére
 

A retekcsíra segíti az emésztést. Tisztító, méregtelenítő hatású, gyorsítja a bélperisztaltikát. A belekben lévő élősködőket, - elsősorban bélférgeket- elpusztítja. Jó hatással van a bélflórára, táplálja és tisztítja.

 

Retekcsíra epehomokra
 

A retekcsíra el tudja hajtani az epehomokot és apró epeköveket, de akiknek ne epekövük van, ne fogyasszanak sokat a retekcsírából, mert ha ez epehólyagban nagy kő megmozdul, az elzárhatja az epevezetéket.

A kő más miatt is elmozdulhat, de ez ne a retek csíra legyen.

Retekcsíra vesehomokra
 

A retekcsíra tisztítja a vizeletkiválasztó rendszert is. A vesehomokot és az apró veseköveket ugyanúgy elhajtja, mint az epehomokot, vagy apró epeköveket.

Retekcsíra a bőrnek
 

Sok foszfort tartalmaz. A foszfor tisztítja, szépíti, fehéríti a bőrt.

Fontos!

A retekcsíra levét nem szabad préselni és inni. Ha valaki mégis kipróbálná, felejthetetlen élményben lenne része. Már a torkában érezné, hogy ott tüzet raktak.

A retekcsíra gyorsan nő és könnyű szaporítani. Csírázáskor a retekmagoknak picike, szőrös talpacskái lesznek.  Nem kell megijedni tőle, ez az élet jele. Lehet fogyasztani.

Retekcsíra reumára
 

Nem csak belsőleg, külsőleg is hatásos: a szakemberek szerint a liszttel összeturmixolt csíra jótékony hatással bír a reumás fájdalmakra.

Vitamintartalma:

•    vitaminok: A, B1, B6

A retekcsíra ásványi anyag tartalma:

•    ásványi anyagok: kálium, vas, foszfor, folsav

 

A csírák élettani hatása, melyik csíra mire jó?

 

 

Csíráztatás házilag 

A jégcsapretek természetes afrodiziákum

Retekcsíra saláta spenóttal és feta sattal - recept

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: csíra csira csírák Retekcsíra retekcsíra hatása csírák hatásai

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr55781288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PókerTrend 2014.01.29. 17:28:38

"A bio csírák salaktalanítanak, 25 %-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük zsír." Bocs, de mintha fogalomzavarban szenvedne a mondat. A kalória bevitelétől hízol, függetlenül attól, hogy az zsír, szénhidrát, fehérje. Például az édességek jó részében sincs zsír, aztán lám-lám.

testünk-egészségünk · http://testunkegeszsegunk.blog.hu/ 2014.01.29. 17:59:23

Köszi,ez így valóban sántít. Sőtt a 25% is sok, és nem is lehet általánosítani
Lehet összeütök egy kalória összehasonlítást is a pontosabb megközelítéshez. ;)

duguláselhárító mester · http://www.dugulaselharitas.co/ 2014.02.08. 09:55:00

Szentgyörgyi Albert 20 évig kutatta a rák ellenszerét.
A búzacsírát találta meg. Bár nem találta meg benne a keresett molekulát. Állítólag a betegeinek, sőt a rokonainak is csírás étrendet írt elő. Egy biztos, hogy a csírákban benne van a kirobbanó életerő.
Google
süti beállítások módosítása