Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

antioxidansban gazdag etelek-001.jpg

Az antioxidánsok olyan kémiai vegyületek, amik segítik a szervezet természetes méregtelenítő folyamatát, elpusztítják a rákot okozó szabad gyököket ésfokozzák az immunrendszer működését.

Az antioxidánsok, mint a karotinoidok, flavonoidok, melatonin, vitaminok ( A, C, E), fitokemikáliák (béta-karotin és a likopin) és az ásványi anyagok, mint a szelén és a cink segítik átkonvertálni  a szervezetben lévő szabad gyököket salakanyagokká, amik így kiválasztódnak a székleten és a vizeleten keresztül.

Milyen ételek tartalmazzák a legtöbb antioxidánst?

Az antioxidánsokhoz a különböző gyümölcsök és zöldségek, mint a sárgarépa, az édesburgonya, avokádó, gránátalma , szőlő, kivi paprika és a bab természetes módon hozzájuthatunk.

 Az antioxidánsokban gazdag ételek, nem csak tisztítják a testet a méreganyagoktól és a szabad gyököktől, hanem segítenek a természetesen hibátlan ragyogó bőr elérésében.

Méregtelenítő és bőrtisztító  hatásuk mellett az antioxidánsban gazdag ételek más egészségügyi előnyöket is (megelőzni a sejtkárosodást, segít megelőzni a 2. típusú cukorbetegséget, a rákosodást és a szívbetegségeket).

Antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök

 

Kelkáposzta

Ez a zöld leveles zöldség gazdag forrása a polifenol flavonoidnek ( antioxidáns ). Ez az rákellenes hatású és megakadályozza kardiovaszkuláris betegségeket is. 

Spenót

Egy másik antioxidánsban gazdag zöldség a spenót . A lutein , zeaxantin (antioxidánsok) Védik az agyat a neurodegeneratív betegségektől, mint például az Alzheimer -kór.

Almasaláta dióval és spenóttal - Testünk-Egészségünk-Diéta

Kelbimbó

Amellett, hogy a kelbimbó gazdag forrása a fitokemikáliáknak, szintén gazdag élelmi rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Cékla

Ez a keresztes virágú zöldség gazdag forrása a vitaminoknak, fehérjéknek és ásványi anyagoknak. A cékla fokozza a vérkeringést a szervezetben, segít a vérképzésben.  

Csodaital recept - Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépa ital) rák ellen 

A céklát használják fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürke-hályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.

Vérképző Vámpír Juice - Cékla vérnaranccsal

Brokkoli

Mint más zöldségek , brokkoli is gazdag forrása is az antioxidánsoknak, olyan növényi tápanyagokat tartalmaz, ami méregteleníti a testet , és segít a betegségek elleni küzdelemben.

Öregedés,- és betegségmegelőző szulforafán – Sulforaphane

Fokhagyma

Mindannyian tisztában vagyunk a nyers fokhagyma antibiotikus tulajdonságaival. Emellett a fokhagyma gazdag antioxidánsokban is, mint az A, B és C , szelén , vas, cink , stb., csökkenti a magas vérnyomást , és csökkenti a rossz koleszterin szintet is.

A Fokhagyma, Fokhagyma hatásai, Fokhagyma tinktúra recept

Kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika gazdag forrása a C-vitaminnak és a karotinoidoknak (antioxidánsok). Mind a piros és sárga kaliforniai paprika egészséges és tápláló.

Bab

Szinte minden típusú bab, (fekete, vörös) gazdag antioxidánsokban, amely megtisztítja a szervezetet és méregtelenít is.

Top 5 egészséges étel

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök, mint a szamóca, meggy, áfonya, szeder és málna gazdagok fehérjékben, vitaminokban és más antioxidánsokban. Ők nem csak a zsírégetésben segítenek,  de méregtelenítenek is.

Fogyás eper diétával

Alma

"Naponta egy alma az orvost távol tartja." Az alma - tápanyagok flavonoidok és polifenolok ( antioxidánsok) gazdag növény, megvédi a szervezetet a szabad gyökök által okozott károktól.

7 NAPOS ALMA DIÉTA ÉTREND GOGYJ LE ALMÁVAL

Alma-diéta és Alma-diéta étrend 7 napra

Avokádó

Az avokádó gazdag vitamin, C-és E méregteleníti a szervezetet és csökkenti a szabad gyökök is a szervezetben.

Avokádó hatása – 10 ok, amiért naponta egyél 1 avokádót

Avokádó krémleves

Gránátalma

Nemcsak finom, de a gránátalma mag gazdag antioxidánsokban is.

Gránátalma a szupergyümölcs

Paradicsom

A paradicsom a betegségek ellen küzdő likopin leggazdagabb forrása ( antioxidáns ). Szintén Paradicsom segíti a fogyást , mert meggátolja a zsírlerakódás a szervezetben.

Paradicsom: a rák megelőzésére

Kivi

Mint a többi C-vitamin gazdag ételek, kivi gazdag antioxidánsokban , amelyek szintén eltávolítja a szabad gyököket a szervezetből.

Méregtelenítés, salaktalanítás kivivel

 

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: antioxidánsok Antioxidáns

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr355833534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása