Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Hogy készül a cukormentes, diétás lekvár?

dietas lekvar.jpg

Cukor nélkül szeretnél lekvárt enni? Készítsd el magadnak a cukormentes, diétás lekvárt otthon.

Nem kell cukrot rakni a lekvárba, hisz  a cukrot csak a kellemesebb íz hatás miatt teszik bele a lekvárba, de nem azon múlik az eltarthatóság!

Bármilyen gyümölcsből készíthetsz diétás lekvárt.  fekete szeder,  cseresznye,  eper, szilva, barack, meggy...

 

 A cukormentes diétás lekvár főzés lépései: 
 
  • A megmosott és felaprított gyümölcsöt folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni egy magas falú fazékban, közepes lángon. Figyeljünk, le ne égjen! 
  • Néhány esetben, pl. a meggylekvár főzésekor igen híg az elején, de szép lassan elfövi a levét és besűrűsödik.  Amikor már lekvársűrűségű a gyümölcs teáskanalanként keverjünk hozzá tetszés szerinti édesítőszert, kóstoljuk meg, és a többit édesítsük addig, míg ízlésünknek megfelelő nem lesz. Aki szereti zselésítőt is ilyenkor adhat a lekvárhoz.
  • Ízesítés után forraljunk még egyet rajta és merjük színültig üvegekbe, majd zárjuk le.
  • A jól lezárt üvegeket fejre állítjuk, majd egyenként konyharuhába vagy újságpapírba csomagoljuk őket. Plédbe vagy paplanba burkoljuk, hogy nagyon lassan hűljön ki.  (Nekem az ágynemű tartóban mindig van annyi hely, hog y a frissen főzött lekvárt elrejtsem pár napra.) 
  • 2-3 nap múlva vegyük ki az üvegeket a száraz dunsztból  és címkézzük fel lekvárjainkat: legyen rajta, milyen gyümölcsből készült és mikor! 

Tipp: Kenyérsütőben is készíthetsz lekvárt. Kevergetni sem kell, csak állítsd be a "jam" programot és édesítsd ízlés szerint.

dietas lekvar-.jpg

Mielőtt hozzálátunk a lekvár főzéséhez, bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelően előkészítettük az üvegeket.

 

  •  Csak ép üvegeket és fém fedőket használjunk, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára.
  •  Alaposan mossuk el az üvegeket a tetőkkel együtt, áztassuk le és távolítsuk el a címkéket is.
  •  Fazékban vagy mosogatógépben főzzük ki az üvegeket, szájukkal lefelé tegyük konyharuhára, így hagyjuk megszáradni őket, eltörölgetni tilos!
  •  Mindig csak hibátlan, megmosott, kimagozott gyümölcsöt használjunk.
  •  Lerövidíthetjük a főzési időt, ha a gyümölcsöket aprítógéppen teljesen pépesre vágjuk, vagy egyszerűen leturmixoljuk.  

 

 Feketeszeder lekvár

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: diabetikus lekvár diétás lekvár cukormentes lekvár cukormentes lekvár recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr535355173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google