Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • pont-te: Sziasztok! Nekem az összes felmenő rokonomnak kieatek a fogai. (2020.10.14. 11:40) A gyerekkori antibiotikumok hatása a fogak színére
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

reggeli_aztatott_magvak_4.jpgNyers zabkása áztatott magvakkal reggelire

Reggeli nyers zabkása - Kollath módra 

Egy német orvos, Dr. Kollath Werner fejlesztette ki azt a módszert, aminek alapja valójában a nyers  étkezés, a nyers reggeli, egészséges (cukrozatlan) összetevőkkel. 
A nyers magvak finomabbak, puhábbak és könnyebben emészthetőek.

Reggeli nyers zabkása - Kollath módra

A Kollath féle reggeli annyiban tér el a többi egészséges müzlis reggeliktől, hogy itt a zabpehely teljesen natúr és bio.
A gabonapelyhet  (rozs, búza, zab) a reggelit megelőző éjjel, de fogyasztás előtt legalább 6-8 órával kell beáztatni a hozzáadott magvakkal együtt.
A magok és a gabonapelyhek áztatás során egy vegyi folyamaton mennek keresztül és ebben rejlik a maximális tápértéke az ételnek.
A nyers rozs-, búza-, vagy zabkását tetszés szerint bármilyen gyümölccsel vagy aszalt gyümölccsel (áfonya, mazsola, füge) és magvakkal gazdagíthatjuk!

 

Kollath reggeli hozzávalók:

  • 1 bögre tört zabpehely (apró fajta zabpehely)
  • 1 bögre bio tej (rizstej, zabtej, kókusztej... tetszés szerint)
  • kevés fahéj
  • pici himalája só
  • magvak (szezámmag, napraforgómag, lenmag)
  • vaníliás cukor (opcionális)
  • édesítő (eritrit, esetleg méz, barnacukor, juharszirup,  stb.)

Elkészítés:

 reggeli_aztatott_magvak_2.jpg

A nyers reggelit mindig előző este készítjük el másnapra. 

A zabot beáztatjuk a tejbe, a fűszerekkel és az édesítőszerekkel. A magvakat a tetejére szórjuk. 

Hűtőben tároljuk és másnap reggel fogyasztjuk. 

Szeretnél extra tápanyagot adni a reggelidhez?

 

A zabkásádat szórd meg bogyós gyümölcsökkel, A ganoderma gyógygomba (pecsétviaszgomba) a spirulina a cordyceps és többi DXN ganodermashop termék különleges támogatást adnak az egészséges élethez.

 

Tipp:

Készítsd el a hét minden napjára a reggelidet külön edényekbe!

 

Ilyenkor érdemes cukor nélkül készíteni, mert akkor tuti nem romlik meg. Reggel munka előtt csak ki kell venni a hűtőből és már fogyasztható is az energia dús reggeli. Délig mozgásban tart!  ;) 

Fontos!

Kollath reggelit alaposan (folyékonyra) meg kell rágni, elfogyasztása 20-30 percet is igénybe vehet. Nem megfelelő rágás esetén változó mértékű puffadást, hasi nyomást-feszülést okozhat.

 

spirulins_zoldalga_muzli_etrendkiegeszito_progressive.jpgA spirulina széles körben ismert mint kiegyensúlyozott táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig minden élelmezéstudományi szakértő javasolja.

A DXN Spirulina gabonapehely kiváló minőségű gabonából és spirulinaporból készül, így az egyik legjobb, könnyen elérhető tápanyagforrás.

 

Olvass tovább a nyers étel diétáról >>

A teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak fitoszterolokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek lendületet adnak mellek növekedésének.

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: Kollath Nyers zabkása bio reggeli Kollath reggeli Nyers zabkása recept

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr138473200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OsoLalalala 2016.06.21. 15:19:02

Én ugyanilyen összetételű reggelit eszem csak éppen főzve. Nem hogy délig nem tart ki, de jó, ha csak 3 óra múlva vagyok éhes :/
Google
süti beállítások módosítása