Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

buza-dieta-has-egeszseg-etelek-dieta.pngA búza hátrányos hatásait a szervezetünkre számos esetben bizonyították. 

Dr. William Davis megdöbbentő felfedezést tett. A búzatermékeknek az étrendben való előretörésével párhuzamosan nő derékbőségünk.

Wheat Belly (Búza has) című könyvében leírja a búza fogyasztásával járó következményeket.

Dr. William Davis megfigyelése alapján akik abbahagyták a búza fogyasztását, azoknál bizonyos betegségek is eltüntek: helyreállt a vércukorszint, asztma javult, kiütések eltűntek, gyomorproblémák megszüntek stb.

Dr. William Davis arra a következtetésre jutott, hogy mindezek hátterében a gliadin nevű fehérje áll, aminek fogyasztása függőséget is okoz. Ez, egy tudományos szempontból, a lenyűgöző kérdés, egy ezerarcú fehérje képes hihetetlenül változatos biológiai hatásokat produkálni az emberi szervezetben.

Gliadin előfordulása és hatása:

Gliadin a búzában (és más gabonafélékben) található fehérje, a glutén polimerek közé tartozik

Gliadinmiután a szervezetben lebomlik, egy polipeptidek hívott exorphins szabadul fel a  gyomorban és a bélben. Ez az exorphins a véren keresztül átjut a agyba,  hozzákötődik a  receptorokhoz, és stimulálja az étvágyat, valamint a viselkedési változásokat. (Okozhat viselkedési kitöréseket és figyelmetlenséget a gyermekek ADHD-t, autizmust, hallucinációt és skizofrén elváltozást.)

Dr. William Davis szerint akik gliadint fogyasztanak naponta átlag 400 kalóriával többet esznek, mint azok akik nem fogyasztottak gliadint.

Ez a kalória többlet megemeli a vércukorszintet, súlygyarapodáshoz, később 30,40, 50 vagy több kiló súlyfelesleghez, végül cukorbetegséghez vezet.

Kiderült, mindez nem véletlen mivel a gliadin függőséget okoz!

A Gliadin évtizedeken át tartó állandó bevitele általában károsítja a máj funkcióját. A máj túlterhelt lesz és folyamatosan azon fog dolgozni, hogy kiegyensúlyozza a hirtelen emelkedő vércukorszinteket. Ez egyenes út a 2. típusú cukorbetegséghez.

 

A búza jelentős veszélyek forrása.

wheet-belly-books.jpg

Gyomorégést válthat ki és megzavarhatja az egész emésztőrendszer. A búza lektineket is tartalmaz, ami tulajdonképp egy mérgező anyag, amely károsítja a vékonybeleket.

Túl sok búza hatással van a koleszterinszintre.

Ösztönözi a női nemi hormonok termelődését, miközben csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Ez pedig a férfiaknak rossz hír, mert a búza hatékonyan nőiesíti őket.

Megnövekszik tőle a has, a szívre ülő zsír pedig szívrohamhoz vezethet.

Megzavarhatja az agy neuro-transzmitter termelését és depressziót, dührohamot vagy akut szorongást eredményez.


Különböző betegségek sora származik a búza fogyasztásából:

  • étvágynövekedés miatt elhízás
  • a vércukorszint emelkedése vagy szélsőséges hullámzása
  • cöliákia (lisztérzékenzség, amit a glutén okoz)
  • neurológiai zavarok
  • cukorbetegség
  • szívbetegség
  • ízületi gyulladás
  • különböző bőrbetegségek
  • skizofrénia

AZ EMBEREK 29%-A NEM TUDJA, HOGY GLUTÉNÉRZÉKENY

Kalória Kalkulátor – Számold ki, mennyi energiára van szükséged! 

Mi változott meg a búzában? A búza nem ugyanaz a gabona mint régen. Az elmúlt ötven évben a búzaféléket keresztezték, hibridizálták. Mindezzel elérték, hogy ellenállóak legyenek a környezeti hatásokkal szemben (pl. szárazság, kórokozók), és ezzel egyidőben mindez drasztikus változásokat idézett elő a genetikai kódban.  A régi gabonafajták valóban jobbak voltak, hagyományos, kézi feldolgozással pedig megfelelő térfogatú, kiváló minőségű kenyeret lehetett készíteni belőlük. 

 

 health_and_wealth_in_a_cup_ganodermashop_hu.jpg

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: cukorbetegség búza gluténérzékenység gliadin búza has

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr415017351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása