
A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javítja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát.
A zabpehely minden korosztály számára kedvező lehet, de kisgyermekek, kismamák, és idős emberek táplálásában is kiemelkedő szerepet játszik.
Ha ezt a cikket elolvasod egész máshogy tekintesz majd a banánra.
Banános zabpehely falatkák - szenzációs!
A zabpehely csökkenti a koleszterinszintet, köszönhetően oldható rost tartalmának, valamint segít megelőzni a szívbetegségeket alacsony zsírtartalmú étrend mellett.
A zab átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.
Jelentős mennyiségű élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1) található a zabban. A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
BANÁNOS ZABPEHELY KEKSZ - 2+1 ÖSSZETEVŐBŐL

Ezt az egyszerű "zabos" receptet jószívvel ajánlom bárkinek, egészséges és finom!
Hozzávalók:
- 2 nagy banán
 - 1 csésze zabpehely
 - Ízlés szerint kókusszal, csoki-, vagy dió darabkákka, spirulinával gazdagítható
 
180 °-on 15 percig sütjük és kész!
Reggelire másnapos zabkása, angolul overnight oats
Még több recept zabpehellyel:
- Sült alma mandulával, datolyával, mogyoróvajjal és zabpehellyel
 - Zabpelyhes fasírt
 - Sütőtökös zabpehely
 
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!



Utolsó kommentek