Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc


 A Candida legjobb gyógyszere a diéta

 

Szerencsére, a legtöbb élelmiszer, amely élesztőt tartalmaz, azok közé az élelmiszerek közé tartoznak, amiket a legtöbb embernek ritkábban kéne ennie.   

Élelmiszerek, amik a Candida diétánál kerülendők:

  • Gyorséttermi és a feldolgozott élelmiszerek
  • A nehéz és a tartósítószereket és a kémiai adalékokat tartalmazó ételek
  • Magas cukortartalmú gyümölcsök 
  • Fűszerek
  • Érlelt sajtok, csokoládé, és a csonthéjas gyümölcsök
  • Gomba és bármi ami élesztőt vagy gombát tartalmaz (pl. kovászos kenyér)
  • Alkohol és cigaretta 

Másrészt, bizonyos élelmiszerek valóban gátolják a candida terjedését. Ezek az ételek a következők:

  • Nyers fokhagyma és a hagyma
  • Káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol (a keresztes virágú zöldségek)
  • Spenót, mángold és más sötét leveles zöldségek
  • Uborka és Paprika
  • Zeller a padlizsán, spárga, cukkini
  • Jó minőségű fehérje, mint a friss bio csirke, hal, marha, sertés-és
  • Szerves görög joghurt
  • Néhány gyümölcs, mint a narancs, citrom, banán, és a legtöbb bogyós
  • Spirulina és a Chlorella algák és a legtöbb alga termékek
  • Kerüljük a magas feldolgozottságú húsokat, mint a vagdalthús, vagy kolbász, és ragaszkodni kell a főtt vagy sült húshoz valamint az enyhén párolt vagy nyers zöldségekekhez. Az Atkins diéta, egy népszerű fogyókúra amely lehetővé teszi a magas minőségű fehérje és zöldség bevitelt az alacsony keményítő fogyasztás mellett. Az Atkins diéta egy jó példa a Candida diétára.

A probiotikus kultúrájú joghurtok nagyon jól megfékezik a Candidát, de fontos, hogy szerves joghurt legyen, ami cukor vagy gyümölcs hozzáadása nélkül készült. Néhány kereskedelmi joghurtok annyi cukrot és más adalékanyagokat tartalmaz, hogy inkább hasonlítanak egy rossz desszerthez, mint egy jó joghurthoz.

A Spirulina  zöld alga, amelyeket por vagy tabletta formájában a DXN-től megvásárolhatunk, nagyon jó a candida elleni küzdelemben, és kiváló segítség az egészség az egészséges immunrendszer helyreállításához. Ez a  növény a legrégebbi, klorofillban gazdag élelmiszer a földön, és bár először egzotikusnak tünnek, de olyan hatékonyan harcol a candida ellen, hogy érdemes a Candida diéta tervbe beilleszteni. 

spirulina_spirulina_spirulina_egy_szikla_szilard_modja_a_ver_lugositasanak.png

Sok keleti kultúrában is a rendszeres léböjt része a normális életmódnak és ilyenkor a test pihen. Bár ez a gyakorlatot úgy tűnik, nem ismerik a nyugati országokban, a legtöbb ember számára ezek teljesen biztonságos, és nagyon hasznosak az általános jó egészség fenntartásához.

A legtöbb ember azt tapasztalja, hogy jelentősen csökkennek a Candida tünetei mindjárt a Candida diéta első hónapjaiban. Ha egy természetes egyensúly helyreállt az emésztő rendszerben és a candidát is sikerül megfékezni, akkor általában újból be lehet vezetni kis mennyiségben néhány korábbi élelmiszert. A legtöbb ember nem marad véglegesen a Candida diéta mellett, azonban a diéta segít, néhány alapvető állandó változás bevezetésében.

Például senki szervezete nem igényel feldolgozott, vagy magas cukor tartalmú ételeket, alkoholt és cigarettát. A diéta így segít leküzdeni az egészségügyi problémákat, akár küzdünk candida ellen akár nem.

A finom friss és egészéges élelmiszerek, a kevesebb keményítő, és a tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmazó élelmiszerek több energiát közvetítenek, segítenek a mély alvásban, és így felfrissülve ébredünk. A diéta növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

Ki ne szeretné ezt? Efölött, a megtanult táplálkozás segít helyreállítani az emésztési egyensúlyt, és idővel változik az ember izlése is. Miután a candidát sikerült kontrolálni, már nem vágyunk egészségtelen a dolgok után. Valószínűleg jónak találjuk, felfedezzük és élvezzük az új ételeket.

Vigyázat! A Candida diéta hatásosságát még nem bizonyították megfelelő vizsgálatok. A diéta szakszerűtlen alkalmazása, a szénhidrátfelvétel túlzott korlátozása a jelenlegi táplálkozástudományi irányelvek szerint nem megfelelő, hosszú távon hiányos táplálkozást eredményezhet. Szigorú diétát csak orvos által felállított egyértelmű diagnózis kimondása után szabad elkezdeni.

forrás

 Fogyókúra tippek>>

Candidalábgombakörömgomba, bőrgomba

Címkék: diéta candida candida diéta candida ellen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr773094843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása