Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

kaposztasalata.jpg

Szivárványos káposztasaláta fokhagymás és citromos öntettel

 

A lila zöldségek, mint például ez a káposzta, vagy a padlizsán és a fekete áfonya tartalmaz antocianin . Az antocianinok olyan vegyi anyagok, amelyek védik a sejteket , csökkentik a rákos sejtek terjedését. A lilakáposzta és a lilahagyma a rákmegelőző és a sejtek öregedését lassító hatóanyagokat tartalmaz. A lilahagyma szívbetegség-megelőző és allergiaellenes hatású, a lila káposzta segít megelőzni a rák kialakulását. Együnk minél több lilakáposztát, vöröskáposztát ! (forrás) .

 

Ez a szivárványos káposztasaláta egészséges, ízletes és a szemnek is látványos.

Hozzávalók:

  • 1/2 fej apróra vágott lila káposzta
  • 1 sárgarépa, hámozóval felcsíkozva
  • 3 zellerszár apróra vágva
  • 1 piros paprika, vékonyra szeletelve
  • 2 marék friss petrezselyem, apróra vágva (vagy más gyógynövény)
  • Salátaöntet
  • 3-4 evőkanál pirított szezámmag (vagy kender, napraforgó, stb.)
  • Só és bors, ízlés szerint

 

1. Melegítsük elő a sütőt 170C fokra. Pirítsuk a magokat kb. 8-10 percig,vegyük ki a sütőből  és tegyük félre.

2. Durvára szeleteljük fel a káposztát és forró vízzel öblítsük át, majd öblítsük le hideg vízzel is. Ez kicsit megpuhítja a káposztát. Kéztörlőn szárítsa meg a káposztát.

forrazzuk le a salatat.jpg

4. Keverjük össze egy nagy tálban az apróra vágott zellert, paprikát, káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet.

salata feldarabolasa.jpg

5. Ezer sziget-, vagy fokhagymásöntettel tálaljuk. 

kaposztasalata ontettel.jpg

 

A saláta tetejét kevés pirított szezámmaggal (a kendermag is jó), szórjuk meg. 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: lilakáposzta vöröskáposzta káposztasaláta

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr775820636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2014.02.20. 14:21:31

egészséges, de jól nem lehet lakni vele
Google
süti beállítások módosítása