Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • pont-te: Sziasztok! Nekem az összes felmenő rokonomnak kieatek a fogai. (2020.10.14. 11:40) A gyerekkori antibiotikumok hatása a fogak színére
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

kaposztasalata.jpg

Szivárványos káposztasaláta fokhagymás és citromos öntettel

 

A lila zöldségek, mint például ez a káposzta, vagy a padlizsán és a fekete áfonya tartalmaz antocianin . Az antocianinok olyan vegyi anyagok, amelyek védik a sejteket , csökkentik a rákos sejtek terjedését. A lilakáposzta és a lilahagyma a rákmegelőző és a sejtek öregedését lassító hatóanyagokat tartalmaz. A lilahagyma szívbetegség-megelőző és allergiaellenes hatású, a lila káposzta segít megelőzni a rák kialakulását. Együnk minél több lilakáposztát, vöröskáposztát ! (forrás) .

 

Ez a szivárványos káposztasaláta egészséges, ízletes és a szemnek is látványos.

Hozzávalók:

  • 1/2 fej apróra vágott lila káposzta
  • 1 sárgarépa, hámozóval felcsíkozva
  • 3 zellerszár apróra vágva
  • 1 piros paprika, vékonyra szeletelve
  • 2 marék friss petrezselyem, apróra vágva (vagy más gyógynövény)
  • Salátaöntet
  • 3-4 evőkanál pirított szezámmag (vagy kender, napraforgó, stb.)
  • Só és bors, ízlés szerint

 

1. Melegítsük elő a sütőt 170C fokra. Pirítsuk a magokat kb. 8-10 percig,vegyük ki a sütőből  és tegyük félre.

2. Durvára szeleteljük fel a káposztát és forró vízzel öblítsük át, majd öblítsük le hideg vízzel is. Ez kicsit megpuhítja a káposztát. Kéztörlőn szárítsa meg a káposztát.

forrazzuk le a salatat.jpg

4. Keverjük össze egy nagy tálban az apróra vágott zellert, paprikát, káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet.

salata feldarabolasa.jpg

5. Ezer sziget-, vagy fokhagymásöntettel tálaljuk. 

kaposztasalata ontettel.jpg

 

A saláta tetejét kevés pirított szezámmaggal (a kendermag is jó), szórjuk meg. 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: lilakáposzta vöröskáposzta káposztasaláta

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr665820636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2014.02.20. 14:21:31

egészséges, de jól nem lehet lakni vele
Google
süti beállítások módosítása