Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • habanera: Szerintem valamit a mennyiségeknél elírtál, mert 2 liter vízhez 12,5 dl folyékony édesítő egy kicsit túlzásnak tűnik. A 100 g citromsav is túl soknak látszik. Légy kedves, nézd át még egyszer. (2018.06.21. 21:34) Diétás bodzaszörp recept
  • élhetetlen: Tavaly télen volt, hogy nagyon sok spenótot kaptam, és bár nagyon szeretem főzeléknek is, de már sok volt. Aztán jött a spenótos palacsinta. A spenót püré a tésztába. Nem lett ilyen szép, mint a cék... (2018.06.21. 21:34) Palacsinta céklás, narancsos-sütőtökös, + 1 fánk
  • patócs sándorné: érdeklődni szeretnék hogy a tojás diétánál az esti fekete kávé fogyasztás helyet lehet mást vagy el lehet hagyni,én ha kávét iszok akár már du. 3-4 után már nem alszom éjjel előre is köszönöm válasz... (2018.02.02. 07:48) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Andrass9: "A fejjel lefelé állított üvegekben a lekvár lefolyik a fedélig, így kiszorítja az üvegben maradt levegőt." Ez úgy, ahogy van butaság - akkor már a lekvár is ki kéne, hogy menjen az üvegből :). A l... (2017.08.16. 11:27) Lekvár tartósítószer nélkül, és dunszt nélkül, avagy miért kell fejre állítani az üvegeket?
  • gwendeee: Ratatouille-t már csináltam többször, nagyon fini :) Mostanában a "shakshouka"-t olvastam több helyen, szerintem ez lesz a következő kísérlet :D Vagy a "Sütőben sült lecsós tükörtojás", nagyon jól n... (2017.08.16. 11:27) Lecsó cukkinivel, a tuti Ratatouille / ratatuj recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek:

habanera 2018.06.21. 21:34:19

Szerintem valamit a mennyiségeknél elírtál, mert 2 liter vízhez 12,5 dl folyékony édesítő egy kicsit túlzásnak tűnik. A 100 g citromsav is túl soknak látszik. Légy kedves, nézd át még egyszer.

Bejegyzés: Diétás bodzaszörp recept

élhetetlen 2018.06.21. 21:34:07

Tavaly télen volt, hogy nagyon sok spenótot kaptam, és bár nagyon szeretem főzeléknek is, de már sok volt. Aztán jött a spenótos palacsinta. A spenót püré a tésztába. Nem lett ilyen szép, mint a céklás, ugyanis a sötétzöld tésztán a kissé megsült részek barnák lettek, de nagyon finom volt. Hal mellé köretnek is, de úgy is, hogy egy kis tejföl, reszelt sajt, és csak összehajtva.

Bejegyzés: Palacsinta céklás, narancsos-sütőtökös, + 1 fánk

patócs sándorné 2018.02.02. 07:48:38

érdeklődni szeretnék hogy a tojás diétánál az esti fekete kávé fogyasztás helyet lehet mást vagy el lehet hagyni,én ha kávét iszok akár már du. 3-4 után már nem alszom éjjel előre is köszönöm válaszukat

Bejegyzés: Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.16. 11:27:58

"A fejjel lefelé állított üvegekben a lekvár lefolyik a fedélig, így kiszorítja az üvegben maradt levegőt." Ez úgy, ahogy van butaság - akkor már a lekvár is ki kéne, hogy menjen az üvegből :).
A levegő szépen felmegy a lekvár tetejére, ami ez esetben az üveg alja.
A hatásmechanizmusa: A tetőt csírátlanítja, valamint amig átbuborékol a levegő a forró lekváron, azt is csírátlanítja.
Kicsivel jobb hatásfokkal működik a dolog, ha a kupak rászorításával vársz 10 másodpercet, hogy a levegő felmelegedjen: ekkor kevesebb levegőt kell csírátlanítani.

Bejegyzés: Lekvár tartósítószer nélkül, és dunszt nélkül, avagy miért kell fejre állítani az üvegeket?

gwendeee 2017.08.16. 11:27:42

Ratatouille-t már csináltam többször, nagyon fini :)
Mostanában a "shakshouka"-t olvastam több helyen, szerintem ez lesz a következő kísérlet :D Vagy a "Sütőben sült lecsós tükörtojás", nagyon jól néz ki.. www.lidlkonyha.hu/Magazin/Variaciok-lecsora :)

Bejegyzés: Lecsó cukkinivel, a tuti Ratatouille / ratatuj recept

tunde80 2017.08.16. 11:17:05

én nem szoktam fejjel lefelé borogatni...annyi a titok, hogy az üvegeket alapos mosogatás után beállítom a sütőbe és (gázsütőm van) kb negyed óráig 130 fokon hagyom. Utána a felhasználásig benn is maradnak a sütőben, csak akkor veszek ki egyet, amikor belerakom a lekvárt. Tetőket minden évben újakat veszek, és mosogatás után forró vízben rotyogtatom őket pár percig, utána lehet rácsavarni a tele üvegre. Van még egy normál hűtőládám (az utazós, amibe jégakkukat szokás tenni). ebbe állítom bele őket, és amikor eszembe jut, pár nap múlva kiveszem és mehetnek a polcra.

Bejegyzés: Lekvár tartósítószer nélkül, és dunszt nélkül, avagy miért kell fejre állítani az üvegeket?

Peetee 2017.08.09. 16:21:47

"...így kiszorítja az üvegben maradt levegőt." Nem szorítja ki, csupán az üveg felső részére vándorol a levegő. A módszer egyébként jó és működik, a sárgabarackot évek óta így teszem el, és felbontás után hűtőben 3-4hétig is simán eláll.

Bejegyzés: Lekvár tartósítószer nélkül, és dunszt nélkül, avagy miért kell fejre állítani az üvegeket?

haviegyfozes.hu · www.haviegyfozes.hu 2017.07.13. 23:18:15

Még soha nem próbáltam, de most kedvet kaptam hozzá. Csak sajnos főút mellett lakom, itt nem tudom hova kitenni a gyümölcsöket aszalódni.

Bejegyzés: Aszaltál már kinn a napon gyümölcsöt?

Behajtó70 2017.03.24. 23:28:51

Gyakorlatilag 2 nap alatt visszajött 3 kg a lement 6-ból. Ez a belek telítettsége. A többi ok, eddig 14 kg-t adtam le ezzel. Nem túl drasztikus.

Bejegyzés: Valóban működik a 13 napos diéta ?

Pattaya 2017.01.09. 20:25:17

Másutt úgy írták, hogy citrom helyett grépfruitot is ehetünk. Az még sem olyan rettentő savanyú!

Bejegyzés: Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!

Pattaya 2017.01.09. 20:25:02

@evauraj: Van egy apró hússzínű koleszterincsökkentő tabletta, amivel rendben tartom a k.szintemet.@Dalma1013: Mert itt a lugosítás a lényeg!

Bejegyzés: Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!

testünk-egészségünk · http://testunkegeszsegunk.blog.hu/ 2016.10.31. 07:56:55

Nekem a Garciniaval eltünt az éhségérzetem! Kevesebbet ettem jóval, mégis tele voltam energiával. Nem akarok senkit meggyőzni, csak örömömben írok, mert már 10 kg-ot sikerült leadnom.
Csak hivatalos oldalról vásárolj!  efghi.pro/?target=-4AAKHBwKvBQAAAAAAAAAAAAQtBH5LAA&subacc=Garcinia_-_HU_orange

Bejegyzés: Étvágycsökkentő ételek, amelyek segítik a fogyást

lobster thermidor 2016.09.09. 12:57:47

Ezek a kókusztej készítési ötletek sajnos csak a halvány utánzatai az eredetinek, ugyanis a szárított kókuszreszeléknek messze nincs olyan zsírtartalma, mint a frissen reszelt kókuszbélnek. Az eredeti kókusztejhez készítésére alkalmas világosbarna héjú termés itthon nem kapható, talán a bécsi Naschmarkton fellehető, ennek legalább 1,5 - 2 cm vastag bele, húsa van, és egyébként a dél - indiai, valamint a srí lankai konyha egyik legfontosabb alapanyaga.

Bejegyzés: Kókusztej recept - Kókusztej házilag, olcsón

lobster thermidor 2016.09.09. 12:57:21

Bár ez a poszt a rizstejről szól, egy hozzászólásban szó esett a kókusztej elkészítéséről is. Bár ez is egy módszer, de azért elárulnám a kókusztej autentikus készítési módját. Az indiai, srí lankai háziasszonyok minden nap frissen készített kókusztejet használnak a főzéshez. A megvásárolt termést egy nagyobb méretű éles késsel két egyenlő félre vágják, a benne levő folyadékot egy pohárba kiöntik. A két fél dió húsát egy speciális buzogányszerű fejjel ellátott reszelővel kinyerik a héjból. www.odiriseng.com/products.html
www.tuqix.org/wordpress/?p=338
Ezután a kókuszreszelék mennyiségtől függően érzésre langyos(!) vizet engednek egy tálba, és kézzel addig nyomkodják a kókuszreszeléket, ameddig a langyos víz telítődik. Ez lesz a zsíros kókusztej, amit a tejszínhez hasonlóan csak a főzés végén használnak fel. Miután egy sűrűbb szitán leszűrték a zsíros, hófehér színű folyadékot, a kókuszreszelékre ismét langyos vizet engednek, és még egyszer jól kinyomkodják azt. Ez a második eresztés lesz a hígabb, mondhatnám "light" kókusztej, amit akár a különféle curryk, és más ételek főzésének a kezdeti stádiumában is használnak.

Bejegyzés: Így készíts tejet otthon rízsből

Krumpli Bogart 2016.09.09. 12:56:52

Egyetértek az előttem szólókkal, ebből a receptből nem lesz rizstej. Nekem szürke, híg kocsonya lett belőle, vagy szürke rizsporos víz. Piszkos, rettenetesen gusztustalan és íztelen cucc.
A fotó kamu.

Bejegyzés: Így készíts tejet otthon rízsből

dreamhotep 2016.09.08. 20:31:18

őszintén valaki meg tudja inni ezeket?
a rizstej nem így készül. (mármint az iható, the bridge-hez leginkább hasonló)
elárulom a titkot
kerkszemű rizotto szerű barna rizst kell csíráztatni 38fokon 16-24 órán át
a rizsben lévő keményítő cukorrá alakul - ettől lesz finom, édes - majd szétturmixolni és magtej szűrőzsákkal leszűrni.
nem kell kijöjjön a csíra, akit érdekel google: gaba-rice
japó rizsfőzőmön van ilyen program
mi van még ... zöld teába csíráztatom, nem romlik meg, nem erjednie kell mint a szakénál, csak csírakezdemény-állapotig
házi kókusztejhez pedig egy kókuszdió, 4 deci forró víz, egy komoly blender és ugyanolyan mash-ű szűrőzsák (ebay:nutmilk bag) kell
először én is azt hittem főzni kell, de abból olyan cucc lett, mint ami a szellemirtókban volt

Bejegyzés: Így készíts tejet otthon rízsből

Nbl 2016.09.08. 20:31:02

Ezekkel a módszerekkel nem lehet normális rizstejet csinálni... a főzős módszerrel lesz egy adag takony állagú valamid, amit ha felvizezel, még több híg taknyod lesz ... pontosan olyan undorító, mint ahogy ez a szó leírja. Az áztatós módszerrel pedig egy lisztízű folyadékot kapsz, amit persze forralni utólag sem lehet, mert jön a takonyállapot. Max vmi hozzáadott aromával (vanília, fajéj, édesítő) lehet javítani az ízén, korlátozott sikerrel.

Itt egy recept, amit nem próbáltam még, de egy másik fórumban akitől kaptam, ódákat zengett róla:

www.instructables.com/id/HOWTO-make-GBR-germinated-or-sprouted-brown-rice/

Kis kiegészítés az alkotótól:

GABA rizs: ez a rizs csíráztatásának az az állapota, amikor már a benne lévő keményítő egyszerű cukorrá alakul.
38 fok 16-20 óra. a zöld tea (amiben áztatod)szálas, a rizs kerekszemű barna bio
amikor megvan a gaba, vitamixben szétturmixolom, majd magtej szűrőzsákban leszűröm. pórsáfrány olajat adok hozzá
a víz tisztított, a rizst előtte ecetes vízbe áztatom a káros bacik miatt. (a zöld tea is emiatt kell)
só ízlés szerint. kb ennyi.
ezt utólag lehet pasztörizálni, vagyis dunsztolni, mert a keményítőtől lesz nyálkás, az meg akkorra már cukorrá alakul.

Bejegyzés: Így készíts tejet otthon rízsből

Dorinda41 2016.09.02. 13:48:26

Ezekből ha egyet is meginnék, a cukrom az egekig szaladna és pár hét után nem férnék ki az ajtón. Ki találta azt ki, hogy ennyi cukor fogyaszt????

Bejegyzés: Idd magad soványra a legjobb zsírégető zöldség-, és gyümölcslevekkel
Google