Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

GLUTÉNMENTES SPIRULINA ENERGIAGOLYÓK

spirulina_golyok2.jpg

Ezek a pompás spirulina energiagolyók vegánok, természetesen gluténmentesek, olajmentesek és finomított cukormentesek. Könnyen elkészíthető egészséges, sütés nélküli rágcsálnivalóként vagy gyorsan ízletes desszertként.

Tele növényi alapú fehérjével, egészséges zsírokkal, rostokkal és sok ízzel, a nyers spirulina datolyagolyók.

Tejmentes, gluténmentes, finomított cukormentes energiafalatok spirulinával

 

Azért ez az egyik kedvenc harapnivalóm, mert előre elkészíthető vitalizáló szuperfood. Őrülten jók és egyszerűen elkészíthetők mindössze 6 hozzávalóból, 1 robotgéppel mindössze 15 perc alatt.

Főzési tapasztalat nem szükséges!

Bónusz? Gyerekbarátok, és számos étkezési korlátozással rendelkező emberek számára alkalmasak.

SPIRULINA SNACK ENERGIAGOLYÓK

spirulina_golyok_talalva.jpg


 Finom fehérjefalatok edzés előtt vagy után. Amióta felfedeztem a spirulinát, igyekszem olyan spirulina recepteket kidolgozni, amelyek nem csak jól néznek ki, de jóízűek is, hogy megoszthassam veletek, barátaimmal. Íme az egyik, az én fogyókúrás receptem egy krémes spirulina turmixhoz (hidd el, túl finom!).

Ezek a magas fehérjetartalmú finomságok csak neked valók, ha gyors, edzés előtti vagy utáni nassolnivalóra van szükséged.

Miközben tele vannak tápanyagokkal és egyedi ízzel, kiválóan alkalmasak ebédlődobozra gyerekeknek és felnőtteknek is.

Emellett gyönyörű, ehető ajándékot is készíthetnek szeretteinek,  hiszen ki nem szereti a szeretettel készült édes meglepetést?

Ezenkívül előre is készítheted őket, magaddal viheted munkába, bulikba, piknikre vagy iskolába. Tökéletesek, kielégítőek és nagyon hordozhatóak!

Ha olyan édesszájú, mint én, akkor előre fel akar készülni, nem igaz?

Készen állsz a legjobb házi energiafalatokra?

SPIRULINA PROTEIN GOLYÓK RECEPT HOZZÁVALÓK

Édes vegán energiagolyók egy tányérban a fából készült asztalon spirulina porral, nyers mandulával és pepitával. Gyerekbarát, tejmentes, előre elkészíthető recept finomított cukor vagy olaj nélkül.
Ehhez az egyszerű vegán desszertrecepthez néhány alapanyagra van szükség. Biztos vagyok benne, hogy most már kéznél is vannak:

spirulina_golyok_hozzavalok.jpg

Hozzávalók:

  • 1 és ⅓ csésze datolya kimagozva, kimagozás után mérve (én 22 datolyát használtam)
  • ½ csésze nyers mandula
  • ½ csésze tökmag (pepitas) 
  • ¼ csésze kókuszreszelék
  • 1 evőkanál spirulina por (Ha még nem szokott a spirulinához, javaslom először ½ evőkanál hozzáadását. Kóstoljuk meg, és nézzük meg, hogy az evőkanál másik felét is beletesszük-e)
  • 1 evőkanál mogyoróvaj

 Gyerekbarát, tejmentes, előre elkészíthető recept finomított cukor vagy olaj nélkül.
Szükséges idő: 15 perc.

Hogyan készítesz spirulina energiagolyókat?

A mandulát és a tökmagot felaprítjuk:
Először egy konyhai robotgépbe vagy nagy teljesítményű turmixgépbe tegyük a nyers mandulát és a tökmagot. Pár másodpercig őröljük, amíg finomra darálódik.

Keverjünk össze mindent

Ezután adjunk hozzá datolyát, vagy datolya masszát, szárított kókuszt, mogyoróvajat és spirulinaport az őrölt mandulához és tökmaghoz. Addig dolgozzuk, amíg ragacsos tésztát nem kapunk.
Ha a datolya nem elég puha, először puhítsuk meg. Tegyük őket egy tálba, és öntsük fel forró, forrásban lévő vízzel. Hagyjuk őket ázni 5-10 percig. (Ilyenkor teljesen lecsepegtessük le a datolyát, különben a keverék nem lesz ragacsos, hanem túl nedves, és a golyók nem fognak jól formálódni.)

spirulina_golyok_kinalat.jpg

Kis golyókat formázunk


Ezután egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a keverékből, és kis golyókat sodorjunk a kezünkkel. Tegyük tányérra, és tartsuk hűtőben.
Legfeljebb 5 napig tárolható a hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben. A maradékot 2 hónapig  a fagyasztóbarát edényben. Élvezd!

Kezében zöld vegán fehérjegolyók spirulina porral és datolyával, gyors és egyszerű snack vagy desszert ötletként.

Valóban egészségesek a spirulina energiagolyók?


Teljesen! Ezek az energianövelő finomságok tele vannak antioxidánsokkal és rostokkal, komplex szénhidrátokon, növényi alapú fehérjéken és egészségesek. Ez egy tökéletes keverék az éhség csökkentésére, és tápláló a mozgalmas napokon. Igen, kihagyod a feldolgozott fánkot vagy a granolát, élvezheted ezeket a bűntudatmentes falatokat, amikor csak egy egészséges ételre van szükséged.

dxn-spirulina-1gm_spirulina_1kg_zoldseg_gyumolcs_ganodermashop_hu.png
Segítenek abban, hogy ellenálljak minden gyorsételnek, és megőrizzem tiszta étkezési szokásaimat.

Meddig állnak el a spirulina fehérjegolyók a fagyasztóban?


Fagyasztóbarát edénybe vagy zacskóba rakhatod, és akár 2 hónapig is tárolhatod a fagyasztóban. Csak néhány órán át szobahőmérsékleten olvassa ki őket, mielőtt élvezni kezdi őket.

Használhatok különböző dióféléket vagy magvakat ehhez a recepthez?

spirulina_spirulina_spirulina_egy_szikla_szilard_modja_a_ver_lugositasanak.png


Természetesen ezek a datolyás energiagolyók könnyen testreszabhatók. Mandula helyett használhatunk diót, mogyorót vagy pekándiót. Hasonlóképpen, a pepitát helyettesítheti napraforgó-, chia- vagy lenmaggal. Választásától függően sokféle kombinációt készíthet.

MIÉRT IMÁDOM EZEKET A SPIRULINA PORGOLYÓKAT? 


spirulina_golyok_talalva2.jpg

-Cukor nélkül készült
-Tejmentes
-Kész egy pillanat alatt
-Tele van tápanyagokkal
-Gluténmentes
-Családbarát harapnivalók
-Gyönyörű zöld ételfesték nélkül
-Biztosan lenyűgözi vendégeit
-Ínycsiklandó
-Tele ízzel élettel!

 Képek és a bejegyzés forrása

Címkék: gluténmentes spirulina gluténmentes süti 90 napos diéta receptek Laktózmentes recept energiagolyók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr218091342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása