Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

tojassal_toltott_palacsinta_sos_recept.jpgA palacsinta a világon mindenhol elterjedt népszerű étel. Nem is csoda egyszerű, gyors a végtelenségig variálható.

A mai receptem egy franciaországi utazás élménye alapján készült, aminek édes és sós illatát ma is örömmel idézem fel.

Franciaoszrágban crêpe-nek (crepes)  hívják azokat az óriás palacsintákat, amiket az utcán is megvásárolhatsz. A magyar rokonával ellentétben egyik oldalát éppen csak addig sütik, amíg még megőrzi világos színét és selymes textúráját. Ahogy átfordítják a palacsintát, már kerülnek is bele a sós, vagy édes és zamatos töltelékek. Rövid sütés után a palacsintát még forrón összehajtogatják, frissen fogyasztják.

Ezután a palacsinta után a párod mind a 10 ujját megnyalja! 

Tojással, sonkával töltött palacsinta recept

 

Hozzávalók a palacsintatésztához

  • 30 dkg liszt (lehet teljes kiörlésű)
  • 2 egész tojás 
  • 5 evőkanál olaj / kókuszolaj
  • 2 dl tej 
  • 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
  • sütéshez olvasztott vaj vagy pici olaj

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk és beleütjük a tojást, majd a szépen lassan és kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Teljesen csomómentesre keverjük, szénsavas ásványvízzel vagy szódával higítuk, hozzáadjuk az olajat, majd teszünk bele egy csipetnyi sót is. Amennyiben szükséges egy finom szűrőn még át is szűrjhetük, majd 1/2 órán át hideg helyen pihentetjük.

Fontos, hogy a sütés előtt elég híg legyen a massza, ezért egy kevés vízzel hígítsuk. Kivajazunk és felforrósítunk egy serpenyőt és 1 evőkanálnyi palacsinta tésztát öntünk bele. Közepes lángon kb 1 percig süssük a palacsinták egyik oldalát.

Megfordítjuk és azonnal ráütünk egy tojást a palacsinta közepére.

tojassal_toltott_palacsinta_sos_3.jpg

Ahogy a tojás kezd átsülni a tésztával együtt, ízlés szerint adhatunk hozzá szeletelt sajtot, sonkát. Sülés közben felhajtogatjuk a palacsinta oldalait, ezzel kis batyut formálunk.

Tálaláskor tovább díszíthetjük, sajttal, petrezselyemmel, hagymával paprikával.

 tojassal_toltott_palacsinta_sos_6.jpg

Paleo palacsinta receptek - Testünk-Egészségünk-Diéta

 

Banános Paleo palacsinta - Testünk-Egészségünk-Diéta

 

Céklás palacsinta recept - Testünk-Egészségünk-Diéta

 

Tojás diéta? Vajon egészséges ha tojást eszel?

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: palacsinta sós palacsinta tojásos palacsinta sós palacsinta recept palacsinta tojás tojásos palacsinta recept ppalacsintatészta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4814790676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google