Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

medvehagyma_pesto_recept.jpgflickr

A medvehagyma ma már beleépült mindennapi  étrendünkbe, hisz a különleges ízek kedvelői imádják az erőteljes ízvilágot adó vadfokhagymát.

A családi kirándulás alkalmával gyakran szedhetünk medvehagymát, amit leginkább frissen érdemes felhasználni, akár salátába, vagy sütibe.

 Medvehagyma vagy mérgező gyöngyvirág? 3 biztos különbség

MEDVEHAGYMA PESTO RECEPT

  

A medvehagyma hatása a szervezetre:

Az áprilisban szedett zsenge medvehagyma levelek hatása a fokhagymához hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

A medvehagyma tökéletesen tisztítja a szervezetet. Tavaszi méregtelenítő kúrák kiegészítője lehet, mert antibakteriális hatása mellett az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik.

medvehagyma_erdo.jpg

A medvehagyma gyomor- és bélműködésre kifejtett jótékony hatása miatt az általános közérzet javul.

Érelmeszesedés vagy magas vérnyomás ellen bevethetjük vízhajtó hatása miatt, sőt a tisztító hatása miatt a bőr-rendellenességek, pattatások és aknék kezelésében is segíthet.

A vadfokhagymát apróra vágva ízesítőként használhatjuk pogácsában, krémsajtokban, levesekben, de húsételekhez fogyaszthatjuk párolva, és krémlevesként is tfinom.

A friss medvehagyma levelekből salátát, vagy a spenóthoz hasonlatos főzeléket készíthetünk. Szárított levelei kiváló ízesítő hatásúak. 

A medvehagyma frissen a legfinomabb, gyógyhatását is leginkább így fejti ki. 

Használjuk ki a szezonját, és fogyasszuk minél többször változatos formában!

 

Medvehagyma peszto recept

 

Hozzávalók:

  • 1 jó csomó medvehagyma (kb. 125 g megmosva, lecsepegtetve)
  • 50 g parmezán sajt, apróra vágva
  • 50 g egész mandula
  • 75 ml (5 evőkanál) extra szűz olívaolaj
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

 

Pesztó készítése:

  1. Helyezzük a mandulát a sajttal egy aprítógépbe és daráljuk finom morzsára.
  2. Adjuk hozzá a medvehagymát és aprítsuk tovább újra, amíg egy durva peszto állagot nem kapunk.
  3. Apránként adjuk hozzá az olajat, és keverjük tovább.
  4. Ízesítsük sóval és borssal.

Tipp:


Ha a pestot sterilizált üvegekbe, egy réteg olívaolajjal tesszük a hűtőbe, több hétig is eltartható.

 Medvehagyma vagy mérgező gyöngyvirág? 3 biztos különbség

 

Érszűkület gyógyítására próbáld ki a fokhagymás citrom esszenciát.

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: peszto vadfokhagyma Medvehagyma pesto készítése Medvehagyma pesto Medvehagyma pesto recept vadfokhagyma pesto medvehagyma peszto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr648554060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google